Belföld

Csökkentette Baranyi a romák támogatását

A polgármester Karácsonyt dicséri egy ötletért, ami a fideszes vezetésű Belvárosból származik

Elhanyagolja az önkormányzati feladatokat Baranyi Krisztina polgármester, ez világosan látszik például abból, hogy úgy írnak ki pályázatot a Ferencvárosi Média Nonprofit Kft. ügyvezető munkakörének betöltésére, hogy az előző szerződés már lejárt, és ugyanez történik a IX. kerületi helyiségbérleti szerződések esetében is – mutatott rá a mai képviselő-testületi ülés napirendi pontjai alapján lapunknak Gyurákovics Andrea, a helyi Fidesz-KDNP-frakció vezetője.

Csökkentette Baranyi a romák támogatását
Költségvetési átcsoportosítások. Döme Zsuzsanna Suzi és Baranyi Krisztina
Fotó: Döme Zsuzsanna Facebook-oldala

Kállay Gáborné (Fidesz–KDNP) a pénzügyi és a kulturális bizottság tagja a kerületi költségvetés módosításával kapcsolatban hangsúlyozta: nem igaz, hogy ne lenne pénz a kasszában, hiszen a gépjárműadó-elvonás csupán a költségvetés tíz százalékát érintette, ugyanakkor sok megtakarítás is volt a pandémia alatt. Mégis, fájdalmas átcsoportosításokat hajtott végre már eddig is a polgármester a kormánypárti képviselő szerint.

Különösen sérelmezi a roma nemzetiségi önkormányzat támogatásának drasztikus csökkentését. Az előző városvezetés idején a kisebbségi önkormányzat évente mintegy száz gyermeket tudott nyaraltatni, most viszont, hogy Baranyiék megnyirbálták a forrásokat, csupán harmincegynéhányan táborozhattak. Ráadásul az előző években hagyománnyá vált iskolakezdési csomaggal sem segíthették a roma családokat.

„Felháborító, hogy a polgármester válaszra sem méltatja a kisebbségi önkormányzat vezetőjét, amikor hozzá fordulna” – mondta Kállay Gáborné. Hozzáfűzte, a komolyzenei élet támogatását is jelentősen csökkentette Baranyi, aki inkább Kétfarkú Kutya Párti, kultúrafelelős alpolgármesterének, Döme Zsuzsanna Suzinak az ízlését igyekszik kiszolgálni, amikor a pszichedelikus Ozora Fesztivál fellépőit hívja el Ferencvárosba. Egyébként a kerület korábbi drogprevenciós programja is összeomlott, miután az azt vezető szakember távozott az új alpolgármester határozott drogliberalizációs elképzelései miatt – jegyezte meg.

Baranyi Krisztina a mai ülést azzal harangozta be, hogy előterjesztése alapján kizárólagos lakossági parkolóhelyeket hoznak létre Ferencvárosban, átültetve „a Főpolgármesteri Kabinet által kidolgozott komplex csomagot”. A polgármester, szokása szerint politikai okból csúsztatott, hiszen a kizárólagos lakossági parkolóhelyek ötlete a fideszes vezetésű Belváros-Lipótvárosból származik, Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester tavaly novemberben elsőként nyújtotta be javaslatát a főpolgármesternek a témában, csakhogy Karácsony Gergely ezt elutasította.

Kapcsolódó írásaink

Balos buli közpénzből

ĀVallásgyalázó, drogokat népszerűsítő, LMBTQ-propagandát toló rendezvényt támogat az Újpesti Önkormányzat – hívta fel a figyelmet Wintermantel Zsolt korábbi polgármester