Belföld

Balos buli közpénzből

Vallásgyalázó, drogokat népszerűsítő, LMBTQ-propagandát toló rendezvényt támogat az Újpesti Önkormányzat – hívta fel a figyelmet Wintermantel Zsolt korábbi polgármester

Ferencváros után ezen a hétvégén Újpesten rendeznek bulit kormányellenes fellépőkkel, önkormányzati támogatással. A momentumos Déri Tibor a bírálatokra úgy reagált: a részvétel nem kötelező.

Balos buli közpénzből
Döme Zsuzsanna Suzi, Funktasztikus és Baranyi Krisztina a Bakáts Feszten
Fotó: Baranyi Krisztina Facebook-old

Amint arról beszámoltunk, a múlt hétvégén rendezett Bakáts Fesztre egyértelműen rányomta bélyegét Baranyi Krisztina Kétfarkú Kutya párti, kultúráért felelős alpolgármesterének, Döme Zsuzsanna Suzinak az ízlése. A Face­bookon közzétett fotóik alapján mind ő, mind a polgármester remekül szórakozott a koncerteken, ugyanakkor a ferencvárosiak többségéről ez nem mondható el, mivel a meghívott előadók egy elég szűk körben népszerűek, ezért szerepeltetésük önkormányzati tömegrendezvényen legalábbis kérdéses.

A helyi Fidesz-szervezet figyelmeztetett: a Bakáts Fesztet önkormányzati pénzből rendezik, ezért az itt élőknek kellene szólnia, a balliberális városvezetés viszont az Ozora nevű, pszichedelikus zenei fesztivál fellépőit hívta a kerületbe, mint amilyen a Korai Tranc­emission, amelynek egyik tagja ugyanolyan elkötelezett élharcosa a droglegalizációnak, mint Döme Zsuzsanna Suzi. (Az alpolgármester ezt sosem tagadta, sőt egy korábbi interjúban arról beszélt, a legalizáció már akkor a szívügye volt, amikor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt még nem is létezett.)

A zárókoncertet a Funktasztikus (Csató Adorján) nevű borsodi rapper adta, akit 2017-ben a Pestibulvar.hu ezzel a címmel méltatott: „Híres magyar rapper küldte el a p*csába Orbánt”. A rapper szerint „Nálunk újra belefullad a jelen a múltba, mert felültettek a felcsúti szellemvasútra / A be nem tartott ígéretek földje ez, a kormánypárt megoszt és tönkretesz!” De rappel arról is, hogy „Nemzeti vurstli, nemzeti mutyi / Nemzeti mélymagyar ótvar/Nemzeti csárda, nemzeti vágta, nemzeti gőzölgő lipicai lószar.”

Hála a balliberális vezetésű fővárosi kerületeknek, Funktasztikus törzsközönségének nem kell sokáig hiányolnia a borsodi előadót, a rapper ezen a hétvégén ismét színpadra léphet, ezúttal Újpesten, a DiákFeszten. Déri Tibor momentumos polgármester jelentette be nemrég, hogy a rendezvényt a Fenntartható Demokráciáért Egyesület szervezi Újpest Önkormányzata és az Európai Szolidáris Alap támogatásával.

A DK-közeli Nyugati Fény blog örömmel adta hírül, hogy az ingyenes rendezvényen fellép az Orbán-ellenes himnusz szerzője is, vagyis Komáromy Gergely, alias Gregory G. Ras, egykori ligetvédő, rasztahajú reggae-énekes, kormányellenes tüntetések gyakori szereplője, akinek említett „himnusza” így kezdődik: „Na figyelj, te sunyi felcsúti miniputyin…”

A „közéleti fesztivál” szervezői­nek deklarált célja, hogy „művészeti csatornákon keresztül szólítsa meg a fiatal generációkat, akiket hagyományos módszerekkel nehezen lehet elérni”. Lesz szexuális felvilágosítás, LMBTQ társas kapcsolatok előadás, és képviselteti magát a FreeSzFE is. Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi, fideszes polgármestere megállapította: „Vallásgyalázó, drogokat népszerűsítő, LMBTQ-propagandát toló rendezvényt támogat az Újpesti Önkormányzat.”

Egyébként a főszervező Fenntartható Demokráciáért Egyesület képviselője, Békés Gáspár, aki idén februárig Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként dolgozott, ám a keresztényellenes megnyilvánulásaival okozott botrány miatt a főpolgármesternek meg kellett válnia tőle. Emellett a Független Diákparlament képviselője és koordinátora, tehát szintén otthonosan mozog a kormányellenes demonstrációkon.

Déri Tibor Facebook-bejelentését a rendezvényről nem fogadta osztatlan lelkesedés, voltak, akik jelezték, hogy inkább nem kíváncsiak az érzékenyítésre. A momentumos városvezető azonban egyik bejegyzésében cinikusan a következőket válaszolta: „A részvétel nem kötelező, senki fejéhez nem tartanak fegyvert, hogy vegyen részt.” 

Kapcsolódó írásaink

A legnagyobb kamu Klára asszonytól

ĀKocsis Máté: Gyurcsány Ferencné Dobrev Klára az állami vagyon kijátszásából felhizlalt kommunista bankárcsalád sarjaként most eljátssza a bankellenes szerepet