Belföld

Karácsony Gergely csak nevet az általa „vezetett” főváros közlekedési káoszán

Karácsony Gergely már nem először találta viccesnek, hogy az általa „vezetett” fővárosban közlekedési káosz van, és az autósok órákat ülnek a dugóban. A mára már legfeljebb félállásban dolgozó főpolgármester (hiszen a főváros pénzén az országot járja a baloldali előválasztás miatt) legutóbb a miniszterelnök-jelölti kampánykörútjának nagykátai állomásán nevetgélt önfeledten a budapesti dugókon.

Karácsony Gergely csak nevet az általa „vezetett” főváros közlekedési káoszán
Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: Videa

Kis Ferenc, a Mediaworks Hírcentrum munkatársának összeállításából kiderült, hogy Karácsony Gergely előadását egy humorosnak szánt magyarázkodással kezdte, széles mosollyal az arcán.

„El kell mondjam, hogy nem azért késtem, mert Budapesten dugók vannak” – próbált poénkodni Karácsony, majd a mellette helyet foglaló LMP-s Schmuck Erzsébettel együtt nevetésben tört ki, amihez a nagykátai közönség jól hallhatóan csatlakozott.

Objektum doboz

Utóbbiaknak akár vicces is lehet a főpolgármester nevetgélése, hiszen nekik nem kell naponta, szinte napszaktól függetlenül, órákig a budapesti utakon autóban ülni egy helyben, vagy lépésben araszolni a dugóban.

A főpolgármesternek viszont az a dolga, azért kapja a fizetését, hogy – ha már fejleszteni képtelen - legalább élhető körülményeket biztosítson Budapesten. 

A forgalmi rend változására, sebességkorlátozásra és munkavégzésre figyelmeztető KRESZ-táblák a felújítás alatt álló fővárosi Blaha Lujza térnél
A forgalmi rend változására, sebességkorlátozásra és munkavégzésre figyelmeztető KRESZ-táblák a felújítás alatt álló fővárosi Blaha Lujza térnél
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ami a Blaha Lujza teret illeti, elképesztő állapotok uralkodnak: az építőanyagok összevissza dobálva, még a járdán is akad belőlük is, a munkagépek állnak, a munkások meg a lapátot támasztják.

A káoszt, zűrzavart látva nehezen hihető, hogy belátható időn belül valami is elkészül a Blahán, Karácsony Gergely főpolgármester nyilvánvalóan a lovak közé dobta a gyeplőt, tudatta a Metropol, amely videót is készített az ásítozó, unatkozó munkásokról, akik naponta ötször is inkább kajálnak munka helyett, saját bevallásuk szerint fociznak az aluljáróban, rendetlenség mindenhol… Közben meg áll a város, dugó van mindenhol, mert nem halad a munka.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Nincs értelmezhető jövőképe a baloldalnak

ĀHétértékelő. A fővárosiak emlékeznek még a Tarlós Istvánnal fémjelzett időszakra, és össze tudják hasonlítani azt a jelenlegi helyzettel, a hatalmas dugókkal – mondta Deák Dániel