Belföld

Ma kezdődik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Ma délután kezdődik és jövő vasárnapig tart az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten.

Ma kezdődik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
A kongresszus nyitómiséje mellett kulturális programokat tartanak vasárnap a Hősök terén
Fotó: MH/Katona László

A megnyitóünnepség a Hősök terén délután három órakor kulturális műsorral kezdődik, amelyen fellép mások mellett Baritz Gergő énekes, Lackfi János költő, Rákász Gergely orgonaművész, a kongresszusra megalakult 800 tagú kórus és a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakgimnázium zenekara.

A műsor része a Magyarország, Mária országa című előadás, amelyet Káel Csaba rendezett.

A négy órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Angelo Bagnasco bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke lesz. A szentmisén több mint ezer gyerek lesz elsőáldozó. A programon regisztráció nélkül is részt lehet venni.

Az előadásokat, szentmiséket, szentségimádásokat, körmenetet és számos más lelki és kulturális programot felvonultató egyhetes világesemény célja az eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítése.

A rendezvénysorozat főbb helyszínei a Hősök tere, a Hungexpó, a Szent István-bazilika előtti tér, a Széll Kálmán tér és az Örs vezér tere.

A kongresszus záró szentmiséjét, az úgynevezett statio orbist szeptember 12-én Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén.

Kapcsolódó írásaink

Megnyílt a XV. Ars Sacra Fesztivál

ĀA szeptember 4-től 12-ig tartó rendezvénysorozaton országszerte tartanak koncerteket, lesznek filmvetítések, beszélgetések, családi és szerzetesi programok