Belföld

Rászorulókat látott vendégül Erdő Péter

Szeretetvendégséget tartottak szombaton, az Eucharisztikus Világkongresszust megelőzően Budapesten, a II. János Pál pápa téren, ahol a terített asztalok mellett Erdő Péter bíboros áldásával kezdődött a vendéglátás.

Rászorulókat látott vendégül Erdő Péter
Rászorulókkal ebédelt Erdő Péter bíboros
Fotó: MH/Katona László

A Szeretetvendégség keretében 600 rászorulók hívtak meg ebédre.

- Nagy öröm volt látni a vendégeink arcát, akik boldogan vettek részt az ebéden. Voltak köztük egész családok, de hajléktalanok is. Az ebéd nagyon jó hangulatban telt, a háttérben a Jászok együttes muzsikált, de tiszteletét tette Kéri János zongoraművész is - mondta el lapunknak Hajós M. Ágnes nővér a Szeretetvendégségről.

Nagy István agrárminiszter és Erdő Péter bíboros
Nagy István agrárminiszter és Erdő Péter bíboros
Fotó: MH/Katona László

Az ebédhez az agrártárca biztosította az alapanyagokat, amelyekből a Magyar Honvédség egyik laktanyájában főzték meg a babgulyást, amit a honvédek és az önkéntesek szolgáltak fel a terített asztaloknál ülő vendégeknek. Emellett a vendégek az Eucharisztikus Világkongresszus süteményéből is falatozhattak. „A gulyás nagyon ízlett a vendégeknek, volt, aki külön megkért, adjam át a honvédeknek, hogy igazán dicséret illeti őket szakácsművészetükért” - tette hozzá Hajós M. Ágnes.

A rendezvényen részt vett Erdő Péter bíboros mellett Nagy István agrárminiszter, illetve a honvédelmi tárca képviselője is. „Erdő Péter bíboros a szegényeink között ült, velük együtt költötte el az ebédet, beszélgetett velük, bátorította őket” - tette hozzá a nővér, aki azt is elmondta: az Eucharisztikus Világkongresszus előtti napra, egyszeri alkalommal szervezték a Szeretetvendégséget, hogy a rászorulók is részesülhessenek a kongresszus hangulatából.

A vendégsereget száz segítő szolgálta ki; akik elsősorban a szerzetesek és cserkészek soraiból kerültek ki, s a felszolgálásban és regisztrációban segítették a szervezőket.

Kapcsolódó írásaink

Hit és művészet

ĀOratorikus előadásként mutatják be Szent II. János Pál pápa Az aranyműves boltja című verses darabját – A Piarista Múzeum szabadulószobával vár

Megnyílt a XV. Ars Sacra Fesztivál

ĀA szeptember 4-től 12-ig tartó rendezvénysorozaton országszerte tartanak koncerteket, lesznek filmvetítések, beszélgetések, családi és szerzetesi programok

„Feladatunk életre váltani a jézusi tanítást”

ĀMarton Zsolt: Ferenc pápa homíliájában bizonyára lesznek számunkra útmutatások, mert hisszük, hogy amit mond az egyház földi vezetőjeként, az a Szentlélektől van, és arra nekünk figyelemmel kell lennünk