Belföld

Kocsis Máté: a Fidesz petíciója erős üzenet lesz a baloldalnak

Az ország minden választókerületében, minden forgalmas ponton, október 23-ig gyűjtik az aláírásokat a Stop, Gyurcsány!, Stop, Karácsony! petícióhoz a Fidesz aktivistái - mondta Kocsis Máté.

Kocsis Máté: a Fidesz petíciója erős üzenet lesz a baloldalnak
Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök
Fotó: MH/Katona László

A Fidesz frakcióvezetője elmondta, a céljuk az, hogy minél több emberhez - lehetőleg mindenkihez - eljussanak a petícióval. Fontos, hogy minden magyart emlékeztessenek arra, hogyan kormányoztak azok a baloldali szereplők, akik most vissza akarnak térni a hatalomba. A gyűjtés a tervek szerint október 23-ig tart, ami egybeesik a gyurcsányi vérengzés 15. évfordulójával - tette hozzá a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Elmondta, hogy a kormánypártok standjai országszerte kint lesznek a forgalmas helyszíneken, az aktivistáikkal minden választókerületben lehet majd találkozni.

Kocsis Máté szerint az eredmény erős üzenet lesz a Gyurcsány vezette baloldalnak. Azt fogja kifejezni, hogy az emberek nem felejtették el a Gyurcsány-korszakot, és nem akarják, hogy visszatérjen a múlt. 2002 és 2010 között a baloldal már megmutatta, hogyan kormányoz, és nem volt benne köszönet. Vég nélkül emelték az adókat és a rezsiköltségeket, megszüntették a családtámogatásokat, elvették a 13. havi nyugdíjat és egy havi bért a közszolgálatban dolgozóktól, fizetőssé akarták tenni az egészségügyet.

„Aki nem akarja, hogy Gyurcsányék újra hazudjanak reggel, éjjel meg este, azt arra kérjük, írja alá a petíciónkat!” - kérte Kocsis Máté.

A frakcióvezető véleménye szerint Gyurcsány Ferenc a kongresszusi beszédével maga bizonyította be, hogy van létjogosultsága a petíciónak. Vasárnap ismét egyértelművé tette: ő a főnök a baloldalon, ő gyakorolja a kontrollt a Gyurcsány-show szereplői - Jakab Péter, Karácsony Gergely, Dobrev Klára és a többiek - felett, függetlenül attól, hogy ki milyen formációban indul.

Mint mondta, a főpolgármester nélküle sehol sem lenne, régen is a beosztottja volt, és ma is az. Gyurcsány emberei ma is ott tolonganak a Városházán, a DK-sok uralják a fővárost.

Hollik István: Nem hagyhatjuk, hogy Gyurcsány harmadszor is kifossza az országot

A Gyurcsány-kormány volt Magyarország legkorruptabb kormánya - erről beszélt a közösségi oldalára feltöltött videóban Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik szerint Gyurcsányék hiteleket vettek fel, eladósították az országot, és nem volt a gazdaságnak teljesítménye. Gyurcsányék hiába öntötték a gazdaságba a pénzt, nem volt teljesítmény, mert a pénzt ellopták.

Hollik István elmondta, hogy gazdasági értelemben akkor, amikor konjunktúra volt, és egyébként a körülöttünk lévő országok, például Lengyelország és Szlovákia több mint 10 százalékos növekedést értek el, Magyarország képes volt az unió átlagánál gyengébb módon növekedni.

Hozzátette: mindezt úgy, hogy a költségvetés hiánya az nem, hogy 3 százalék alatt volt, hanem azt bőven meghaladta, és az államadósság is nőtt.

Objektum doboz

Kifejtette: a Gyurcsány-kormány hiteleket vett fel, eladósodott, és nem volt a gazdaságnak ennek ellenére teljesítménye. Gyurcsányék hiába öntötték a gazdaságba a pénzt, nem volt teljesítmény. A kommunikációs igazgató szerint azért, mert azt a pénzt ellopták!

Hát ilyen egyszerű. A gazdasági számok bizonyítják azt, amit állítok: hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása volt a legkorruptabb kormány. Azért nem működött a gazdaság, mert a pénzt ellopták - tette hozzá.

A 4-es metró felújítása kapcsán Hollik István elmondta: az OLAF azt mondta, hogy 250 milliárd forint – 500 milliárd forint volt a beruházás -, korrupcióval érintett lehetett.

Hollik István a videóban azt is megemlítette, hogy Most az Európai Unió átlagos növekedésénél Magyarország mindig jobban teljesít. Ez azért van, mert teljesítménye van. Korábban azért nem tudtunk növekedni, mert Gyurcsányék ellopták a pénzt.

Hollik István szerint a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai" dacára a balos kormányzás alatt Magyarország mindig az uniós átlag alatt teljesített, nem volt költségvetési fegyelem, a rezsiárak és az államadósság elszálltak, az IMF pedig betette a lábát. Azért nem volt mérhető teljesítmény, mert egész egyszerűen ellopták a pénzt. Nem hagyhatjuk, hogy Gyurcsányék újra rátegyék a kezüket a magyarok eredményeire!

Kapcsolódó írásaink

A baloldal politikai terméke a rombolás

ĀAz ellenzék többször bizonyította már, nem hogy nem tiszteli, egyenesen lenézi a vidékieket – reagált az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes nyilatkozatára a Fidelitas

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom