Belföld

A baloldal politikai terméke a rombolás

Az ellenzék többször bizonyította már, nem hogy nem tiszteli, egyenesen lenézi a vidékieket – reagált az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes nyilatkozatára a Fidelitas

Vasárnap Gyurcsány Ferenc az ellenzéki pártok egységfrontjáról beszélt, ám a DK hétvégi kongresszusa után újrakezdődött a háborúskodás a Gyurcsány-show-ban, az előválasztáson.

A baloldal politikai terméke a rombolás
A bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc és felesége elégedett lehetett a DK kampánynyitóján
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Azt kérdezi tőlem az utcán egy úr: »Ugye lesz atlétikai világbajnokság?« Majd kulturáltan, de határozottan kifejtette, nem elégedett Karácsony főpolgármester úr munkásságával. És igaza van. A baloldal »politikai terméke« a rombolás. Így van ez a vírus elleni védekezésnél, a vakcinabeszerzésnél, a családtámogatásnál, gazdasági kérdésekben és a migrációnál is. A baloldal soha nem úgy akar egy futóversenyt nyerni, hogy gyorsabb, hanem úgy, hogy elgáncsolja a másikat. Karácsony úr most nemet mond. Bárcsak a dugókra és Gyurcsány Ferencre mondott volna nemet…” – írta hétfőn közösségi oldalán Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, reagálva a DK kampánynyitójára, Gyurcsány és Karácsony fenyegetőzésére, az előválasztásnak nevezett Gyurcsány-show műsorfolyamára.

A hatpárti ellenzék öt pártja nem reagált érdemben a Demokratikus Koalíció kampánynyitójára, aminek az is oka lehet, hogy még tart a jelöltek aláírásgyűjtése, folyik a kampány, amelyre – a 24.hu értesülései szerint – az érintett pártok százötvenmillió forintot dobtak össze. Az egyik meg nem nevezett pártigazgató szerint az előválasztás teljes folyamata legalább egymilliárd forintba kerülhet, és ez egyáltalán nem egy elszállt becslés. Az előválasztás befektetés a jövőbe, aki most jól szerepel, az jövőre is előnyösebb anyagi helyzetben lesz, és több állami támogatásra számíthat.

Az előválasztáson a két legkisebb párt, az MSZP-vel szövetségben induló Párbeszéd nyolcvanöt, az LMP pedig hatvanöt helyen nem tudott jelöltet állítani, így forrásaink szerint szinte kizárt, hogy jövőre önálló frakciót tudnak állítani az új Országgyűlésben. A DK és a Jobbik egymás jelöltjeinek kölcsönös támogatásával jelentősen csökkenti a Momentum és az MSZP esélyeit, amelyeket így a sors összehozott az előválasztáson. Annak ellenére is, hogy a Momentum nekiment az MSZP miszterelnökjelölt-jelöltjének, Karácsony Gergelynek.

Donáth Anna, a párt EP-képviselője szerint elhibázott a főpolgármester közlekedéspolitikája. Az EP képviselő közösségi oldalán azt írta: a budapesti, nagykörúti lámpaprogram és a biciklisávok áthelyezése rossz döntés. Szerinte az sokba fog kerülni minden fővárosinak. Megjegyezte: az Európai Parlamentben pontosan az ilyen hibák elkerülésén dolgozik.

A baloldal többször bizonyította már, nem hogy nem tiszteli, egyenesen lenézi a vidékieket, és élhetetlennek tartja a magyar vidéket, pedig a körúton kívül is van élet. Sőt, ott van csak igazán – írta közleményében a Fidelitas, reagálva Kunhalmi Ágnesnek, az MSZP társelnökének szavaira, aki az ATV-ben azt találta mondani, hogy Budapesten tájékozottak az emberek, minél nagyobb egy település, annál inkább tájékozottak.

Kapcsolódó írásaink