Belföld

A budapesti dugókról próbálja elterelni a figyelmet a főpolgármester az atlétikai vb visszavonásának kezdeményezésével

A budapesti dugókról próbálja elterelni a figyelmet Karácsony Gergely főpolgármester azzal, hogy vissza akarja vonni a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez adott hozzájárulást - közölte a Nézőpont Csoport vezetője csütörtökön a közmédiával.

A budapesti dugókról próbálja elterelni a figyelmet a főpolgármester az atlétikai vb visszavonásának kezdeményezésével
Karácsony hibájából káoszba fulladt Budapest közlekedése
Fotó: MH/Purger Tamás

Mráz Ágoston Sámuel szerint Karácsony Gergely bajban van, mert az előválasztási kampány ellenére sem emelkedik a népszerűsége. Akik két éve bizalmat szavaztak neki, azok is elégedetlenek a munkájával, mert a főváros tele van dugókkal - emelte ki, hozzátéve: ráadásul az iskolakezdéssel várhatóan még nagyobb lesz a baj.

Azt mondta: a főpolgármester azzal, hogy egy korábbi ígéretét szegi meg, a hitelességét áldozza fel, hogy ne a számára kellemetlen témákról legyen szó. Emellett árt a főváros gazdaságának és az előválasztási kampány érdekében magára haragítja a választókat - tette hozzá.

Szerinte egyébként Karácsony Gergelynek az „elterelési hadművelettel” sem sikerül majd feledtetnie a dugókat, mert azok idegesítik a fővárosiakat, akik felelőst keresnek emiatt. A budapestiek a választásokon a dugókra emlékeznek majd, nem a világbajnoksággal fognak foglalkozni - mondta Mráz Ágoston Sámuel.

Karácsony Gergely csütörtökön azt mondta: a kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatos törvénnyel a kormány megszegte azt a 2019-ben kötött megállapodást, amelynek részeként a főváros hozzájárulását adta a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez, ezért azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a jövő heti ülésen vonja vissza az esemény megrendezéséhez szükséges fővárosi hozzájárulást.

A Magyar Atlétikai Szövetség azon dolgozik, hogy felejthetetlen legyen a 2023-as budapesti vb

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) biztos abban, hogy továbbra is azon tud dolgozni, hogy a 2023-as budapesti világbajnokság „a rendezvény történetének legszínvonalasabb eseménye legyen és felejthetetlen a magyar atlétika, a közönség és az egész ország számára” - közölte maga a testület csütörtökön közleményben.

A MASZ hangsúlyozta, a szerződés aláírójaként büszke rá, hogy 2018 decemberében elnyerte a vb rendezési jogát, amely „Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz”.

A szövetség kiemelte, hogy az általa indított sportszakmai programok eredményei már jól láthatók, az U23-as Európa-bajnokságról két arany-, az U20-as világbajnokságról pedig két bronzéremmel tértek haza a magyar atléták.

„Célunk továbbra is az, hogy minden korábbinál nagyobb létszámú és sikeresebb magyar csapat vegyen részt a 2023-as hazai rendezésű világbajnokságon” - írta a MASZ, amely Baji Balázs vb-bronzérmes, magyar csúcstartó gátfutót is idézte a közleményben.

„Úgy érzem, politikai eszközként került elő az atlétikai világbajnokság. Nem kellene a sportot ebbe belekeverni. Amennyire örültünk sportolóként a rendezésnek, annyira örülünk neki most is, és bízunk benne, hogy lesz vébé Budapesten” - mondta Baji, aki páratlan lehetőségnek nevezte a vb megrendezését, és szerinte a világ egyik legnépszerűbb sportágát „megrengetné”, ha máshogyan alakulna a 2023-as világbajnokság sorsa.

Kapcsolódó írásaink