Belföld

Öncélú a miskolci ellenzék tiltakozása a volt MSZMP-székház bontása ellen

Polgármesteri tudathasadás

Amint azt megírtuk, a kormány úgy döntött, hogy lebontatja az állami telken lévő volt MSZMP-székházat Miskolcon, és bár Veres Pál baloldali polgármesterrel február óta zajlik az egyeztetés a terület hasznosításáról, most a városvezetés élénk tiltakozásba kezdett, az utódpárt MSZP aláírásokat gyűjt az épület „elpusztítása” ellen, és volt demonstráció is – a polgármester részvételével.

Öncélú a miskolci ellenzék tiltakozása a volt MSZMP-székház bontása ellen
Alakszai Zoltán
Fotó: Facebook

Alakszai Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetője a Boon.hu borsodi hírportálnak adott tegnapi interjúban elmondta: a tárgyalásokon több elképzelés is felmerült, az épület bontása valamennyi forgatókönyvben szerepelt, azonban  Veres Pál nem jelezte, hogy ez számára problémát jelent. Alakszai szerint a városvezetésen belül valószínűleg elmaradtak az egyeztetések.

A kormánymegbízott hangsúlyozta: a felújítás vagy átalakítás irdatlan nagy összeg lenne, ez már 2018-ban kiderült, amikor az akkori terveket beárazták. Arról a baloldali felvetésről, hogy fiataloknak alakítsanak ki lakásokat az épületben, Alakszai közölte: pártháznak épült, azután irodaház lett belőle, a korábbi tervekben sem szerepeltek lakások, ilyen felvetést eddig a polgármester sem tett, az épület pedig erre a célra alkalmatlan.

Kapcsolódó írásaink