Belföld

Karácsony teljesen elengedte Budapestet

A főpolgármester már nem is próbál úgy tenni, mintha dolgozna a fővárosért – írta a Fidesz budapesti szervezete

Fellángoló belharcok jellemzik az ellenzéki pártok előválasztását immár a baranyai megyeszékhelyen, Pécsett is. Az egyik kormánypárt szerint, miközben a baloldaliak egymással csatáznak, a város gazdátlan.

Karácsony teljesen elengedte Budapestet
Karácsony városában nem az a kérdés, hol lesz dugó, hanem hogy hol nem
Fotó: MH/Purger Tamás

A baloldali pártok előválasztásnak csúfolt, többnyire versenyelhárító bohózatának hétfői epizódját Pécsett írták. Ennek előzménye az volt, hogy Mellár Tamás, a Párbeszéd parlamenti frakciójában ülő közgazdász múlt csütörtökön visszalépett az előválasztástól, mert az MSZP ellenezte a jelölését. Szombaton viszont a városba utazó bülbülszavú Karácsony Gergely közbenjárására a sértődött professzor visszakozott, azt jelentette be, hogy mégis vállalja a jelöltséget. A két időpont között annyi történt, hogy a pécsi polgármester ügyvédje, az MSZP támogatottja, Bodnár Imre meggondolta magát, meghátrált az előválasztástól.

„Az nevet, aki a végén nevet. Karácsony Gergely örülhetne, ha pártjának annyi százalék támogatottsága lenne, mint amennyi milliárd (forint – a szerk.) Puch László különböző bankszámláin csücsül. Ez a baloldal belharca, de azért nem lennénk Mellár Tamás helyében” – így kommentálta Barkóczi Csaba, a Fidesz pécsi önkormányzati képviselője a történteket a Hír Tv-ben az időnként egymást is felfaló hatpárti csatározások kapcsán. A Fidesz szerint, miközben a baloldaliak egymással csatáznak, a város gazdátlan.

Tegnap mindenesetre Gyurcsányné Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje igyekezett ünnepi köntösbe öltöztetni a Gyurcsány-show-t. Budán bejelentette, hogy hivatalosan is megkezdték az Orbán-rendszer lebontását, s felsorakoztatta a párt fővárosi nagyágyúit: Molnár Gyula egykori MSZP elnököt, Komáromi Zoltán ATV-bérletes körorvost, Kálmán Olga extelevíziós főtanácsadót és Gy. Németh Erzsébetet, a DK főpolgármester-helyettesét.

Zajlik a Gyurcsány-show: Dobrev Klára Budán indítja el Kálmán Olgát
Zajlik a Gyurcsány-show: Dobrev Klára Budán indítja el Kálmán Olgát
Fotó: Facebook

Gy. Németh most éppen Újbudán száll ringbe az előválasztáson, ami azért érdekes, mert korábban lakóhelyén, Rákoskeresztúron indult, s arról volt híres, hogy bár húsz éve szinte az összes választáson mélyvízbe dobták, soha sehol nem nyert. Róla mondta egy kiszivárgott hangfelvételen 2019-ben Karácsony, hogy „az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást”. Nem is nyerte, a főpolgármester Gyurcsány parancsára mégis a főpolgármester-helyettesi székbe ültette.

Az előválasztás tegnap kezdődött, két hétig tartó aláírásgyűjtésén – amelyen az országgyűlési képviselőjelölt-jelölteknek négy-száz, míg a miniszterelnökjelölt-jelölteknek húszezer szignót kell összegyűjteniük – a zuglói szocialista Tóth Csaba szakította át elsőként a célszalagot. Ő az a politikus, aki Karácsonyt „eltemetné”, ha történetesen visszamenne Zuglóba – ezt maga a jelenlegi főpolgármester jelentette ki Tóth Csaba kapcsán, akit viszont most már jó szívvel tudott a zuglóiaknak ajánlani riválisával, Hadházy Ákos korrupcióellenes szélkakassal szemben. Horváth Csaba zuglói szocialista polgármester fel is jelentette Hadházyt, mert korrupciós ügyekkel merészelte gyanúsítani párttársát, Tóth Csabát, akit az MSZP-Párbeszéd mellett a Jobbik és a DK is támogat.

Karácsony Gergely már nem is próbál úgy tenni, mintha dolgozna Budapestért – írta tegnapi közleményében a Fidesz budapesti szervezete. Talán nem meglepő, hogy egy európai főváros vezetése teljes munkaidős állás. Karácsonyt láthatóan nem zavarja, hogy Budapesten állandósultak a forgalmi dugók és szemét borítja a köztereket – tették hozzá.

Kapcsolódó írásaink

Meg sem építette volna a kerítést a baloldal

ĀHétértékelő. Nemcsak a főpolgármester bevándorláspárti álláspontja, hanem a Budapesten uralkodó áldatlan állapotok miatt is csökken Karácsony Gergely támogatottsága – véli Deák Dániel

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom