Belföld

Álcázott lobbicsoportok

Pogrányi Lovas Miklós kutató szerint ami ma még a józan ész alapján evidenciának tűnik, azt holnap már magyarázni szükséges, és magától értetődő dolgokat kell törvénybe iktatni

A progresszív ideológia terjesztői hálózatba szerveződnek, vannak felépített politikusaik, kutatóintézeteik és jogvédő szervezetnek álcázott lobbicsoport-jaik – mondta lapunknak Pogrányi Lovas Miklós, a XXI. Század Intézet kutatója.

Álcázott lobbicsoportok
Pogrányi Lovas Miklós: A gyermekvédelem nem politikai kérdés
Fotó: MH/Papajcsik Péter

– Egyetért azzal, hogy törvény korlátozza a gyermekeket célzó szexuális propagandát?

– A gyermekvédelem nem politikai kérdés. A közvéleménykutatások igazolják: a baloldali és a libe-rális szavazók sem akarják, hogy ördögnek sminkelt szörnyetegek, drag queenek mászkáljanak az óvodákban, és megbotránkoztassák gyermekeinket. Magyarországon erre nincs fogadókészség, csak a kívülről irányított és finanszírozott szervezetek dolgoznak rajta.

Őket azonban már politikai szándék vezéreli: le akarják gyártani a globális tömegtársadalmak identitás nélküli mintapolgárait, akik a világon bárhol, bármikor elhelyezhetők termelőerőként, illetve fogyasztóként. A progresszív ideo-lógusok meg akarják tervezni az új életformánkat. Céljuk a tökéletes fogyasztó létrehozása, aki nem akar családban élni, és csak magával foglalkozik, csak magára költ. Ezen alapul a globális nagytőke társadalom fölötti uralma.

– Mi a véleménye a parlamentben elfogadott magyar gyermekvédelmi törvényről?

– Különös világban élünk: magától értetődő dolgokat kell törvénybe iktatni. Erre azért van szükség, mert felnövekvőben van egy új generáció, melynek tagjai jelentős részben csonka családból származnak. Önhibájukon kívül nincs számukra normális modell. A genderlobbi azonban eléri őket a közösségi médián és más internetes platformokon keresztül. Ami ma még a józan ész alapján evidenciának tűnik, azt holnap már magyarázni kell.

– Lát e téren különbségeket a magyar társadalom különböző csoportjai között?

– Úgy látom, a vidéki embereknek azért jobban helyén van az eszük. Legnagyobb veszélyben a városi, de leginkább a budapesti liberális értelmiség van, amelyiknek sosem elég jó hely Magyarország. Ezerkilencszáznyolcvankilenc előtt keletre igazodtak, most pedig a nyugatot majmolják, ha azt „haladóként” láttatják velük. Aki meg akarja érteni ezt a jelenséget, olvassa el Schmidt Máriától a Nyelv és szabadság című esszékötetet!

– Hétfőn többen is megtámadták a kormány népszavazási kezdeményezését. Milyennek látja a kérdések kritikáját?

– A progresszív ideológia terjesztői hálózatba szerveződnek: vannak felépített politikusaik, kutatóintézeteik és jogvédő szervezetnek álcázott lobbicsoportjaik. Aktuális pártjaik elsősorban a DK és a Momentum, korábban pedig az ő embereik alkották az SZDSZ-t és az MSZP-t. Ide tartozott az egykori MSZMP garnitúrája is, amely úgy szolgálta ki a moszkvai érdekeket, hogy közben Soros Györggyel is sefteltek.

Nem csoda, hogy vérontás nélkül vehette kezdetét a rendszerváltoztatás. A magyarországi baloldali elit a nyugati liberálisok kedvence volt, mert bárkinek hajlandók voltak kiárusítani az országot. Ennek a történetéről is lehet majd olvasni a XXI. Századi Intézet hamarosan megjelenő köny-vében, amelynek címe: A Nagy Terv – A Soros-birodalom Közép- és Kelet-Európában.

A baloldal az óvodásokat sem védené

Azzal, hogy a baloldali pártok és szervezetek megtámadták a gyermekvédelmi népszavazást, elismerték, hogy támogatják az LMBTQ-propaganda bejutását a magyar óvodákba és iskolákba – írta tegnapi közleményében a kormány, hangsúlyozva, hogy ezért még inkább kiáll a gyermekvédelmi népszavazás mellett. Európában elsőként a magyarok dönthetnek majd arról, hogy kik szólhatnak bele a gyermekek szexuális nevelésébe.

Kapcsolódó írásaink