Belföld

Kibuggyan az aljasság, mint a varangyból a méreg – Márai Sándor soraival tette helyre a DK-vezért Dódity Gabriella

Baloldali aljasság

„Meglep, mert egy emberből kibuggyan az aljasság, mint a varangyból a méreg? De gondold csak meg, miféle ez az ember? Milyen torz, milyen erőtlen, mennyire csak gyűlölet és irigység az ereje? Töröld le a váladékot, mely arcodra fröccsent, ne taposd el a varangyot, mert cipőd bepiszkolod vérrel és gennyel” – idézte Márai Sándor sorait Dódity Gabriella annak kapcsán, hogy Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, a DK elnöke egy lakossági fórumon médiaheccnek minősítette azt, hogy Skrabski Fruzsina dokumentumfilmes a 2006-os rendőrterror egyik kilőtt szemű áldozatát is magával vitte, hogy szembesítse Gyurcsányt a tetteivel.

A Fidesz kispesti frakcióvezetője hozzátette: „Milyen ember az, aki annyit nem képes mondani annak, akinek 2006-ban kilőtték a szemét, sajnálom, ami miniszterelnökségem alatt önnel történt? Ilyenre csak a szemkilövető Gyurcsány képes. Márainak igaza van. Nem szabad meglepődni. De nem szabad feledni sem” – zárta posztját közösségi oldalán Dódity Gabriella.

A bukott miniszterelnök az elmaradt szembesítésen még gúnyolódott is a férfin, hogy legalább szépen megmosta a haját, úgy jött el a fórumára. Sólyom László köztársasági elnök még 2006-ban szembesítette Gyurcsányt tettével. Úgy fogalmazott az őszödi beszéddel és következményeivel kapcsolatban, hogy a morális megtisztulás elmaradt, mert Gyurcsány Ferenc nem mondta ki azt a mondatot, hogy ezt nem lett volna szabad megtenni.

Megvalósult tényként utalt arra, hogy az alapvető normák bizonytalanná válása miatt hatalmi rendszerünkben tartósan morális válság következett be. Elviselhetetlen mértékű lett a megosztottságból fakadó indulat és elfogultság, amely egyre többször felülírja az elveket. A volt köztársasági elnök kitért az akkori miniszterelnök cinikus hozzáállására és megnyilvánulására is, amelyet mélységesen el is marasztalt, miszerint a cél szentesíti az eszközt. Vagyis Sólyom László lényegében már akkor kimondta, hogy Gyurcsány a hatalomért mindenre képes.

Kapcsolódó írásaink