Belföld

Deutsch: Kiállunk a baloldallal szemben gyermekeinkért

A Cseh Katalinhoz kötődő cégek által elnyert pénzeket az Európai Unió eredetileg váci vállalkozásoknak szánta – mondta Rétvári

A korábbi váci fideszes városvezetés céljaira hivatkozott a kétszínű Cseh Katalin az európai uniós pályázati dokumentációban – mutatott rá tegnap Rétvári Bence. Deutsch Tamás pedig arról írt, hogy Fekete-Győr András, „ez a posztmodern Cicero” beengedné az agresszív LMBTQ-propagandát az iskolákba. Momentumos elvek és elvtelenség.

Deutsch: Kiállunk a baloldallal szemben gyermekeinkért
„Nagy a buli” – írta Fekete-Győr a Pride felvonulásról posztolt kép alá, amelyen Cseh Katalinnal és Donáth Annával látható
Fotó: Facebook

Vácról, a Nádas utcából jelentkezett be közösségi oldalára feltöltött videójában Rétvári Bence államtitkár, a váci választókerület KDNP-s országgyűlési képviselője. A Nádas utca lett ugyanis a székhelye a Pannónia Nyomdaipari Kft.-nek, annak a cégnek, amelynek a momentumos Cseh Katalin európai parlamenti képviselő volt a tulajdonosa, illetve az ügyvezetője, és ez a cég, illetve a szintén a Nádas utcai telephelyhez köthető vállalkozások együtt csaknem ötmil­liárd forint uniós forráshoz jutottak gyanús körélmények között, egymással összejátszva.

Rétvári a videóban hangsúlyozta, hogy ezeket a pénzeket az Euró­pai Unió eredetileg váci vállalkozásoknak szánta. Azoknak a cégeknek, akár családi vállalkozásoknak, amelyek évtizedek óta Vácon tevékenykednek, és szerettek volna jobb körülmények között dolgozni, szerettek volna fejleszteni, szerették volna a váci közösséget erősebbé tenni, még több váci munkahelyet teremteni – tette hozzá a kereszténydemokrata politikus. Szerinte a momentumos Cseh Katalin kétszínűségét mutatja, hogy a 2016-ban beadott saját pályázati dokumentációjában az akkori fideszes városvezetés fejlesztési céljaira hivatkozott.

Azt írták szó szerint: „A város által megfogalmazott fejlesztési célok segítik projektünk megvalósítását.” Az EP-képviselő azzal támasztotta alá saját pályázatát, hogy az teljes mértékben illeszkedik a fideszes városvezetés céljaihoz – folytatta Rétvári Bence, leszögezve, ezeknek a pályázati pénzeknek nem a budapesti momentumos politikushoz köthető cégekhez kellett volna kerül­niük, hanem a váci emberekhez, a váci vállalkozásokhoz, mert valójában ezek a források akkor tudták volna erősíteni Vácot, akkor tudták volna erősíteni az egész térséget.

Amint azt megírtuk, Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a héten az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordult a Cseh Katalinhoz köthető nyertes cégek pályázatai kapcsán, az európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt.

Deutsch tegnap közösségi oldalán egy másik vezető momentumos politikus, Fekete-Győr András kijelentésére reagált, úgy fogalmazott: „Ez a Fekete-Győr András nevű posztmodern Cicero, miközben jó dolgában mostanság miniszterelnök-jelöltnek képzeli magát, odanyilatkozott, hogy az eredményes LMBTQI+ propaganda érdekében fontosnak tartana transzneműeket beengedni az iskolákba. Mi a brüsszeli bürokratákkal és a magyar baloldallal szemben is kiállunk a gyermekeink védelméért, semmilyen nyomásra sem engedjük be az agresszív LMBTQI+ propagandát az iskolákba!” – húzta alá a kormánypárti politikus.

Fekete-Győr a Hit Rádiónak adott interjúban arról beszélt, támogatná, hogy transznemű emberek tartsanak felvilágosító órákat az óvodásoknak és az iskolásoknak, mert minél több dolgot kell megmutatni a felnőttkorból a gyermekeknek. A Momentum elnöke homofóbnak nevezve a gyermekvédelmi törvény minden elemét, amely „gátolja a felvilágosítást a szexuális különbségek kapcsán”.

Nem tudott világos választ adni arra, hogy meghagynák-e a pedofíliaellenes törvény azon részét, amely általánosságban – tehát az LMBTQ-közösséget hátrányosan nem érintve – tiltja a szexualitás öncélú ábrázolását a gyermekeknek szóló reklámokban.

Kapcsolódó írásaink