Belföld

A baloldal ki akarja szorítani az autósokat a fővárosból

A baloldalon teljes az egyetértés abban, hogy az autósokat ki kell szorítani a fővárosból - közölte a DK egyik képviselőjelöltje hétfőn. A politikus azt is beismerte, hogy az eddiginél valóban sokkal nagyobb dugók vannak, ezért a felújítások idejére vissza kellene adni a biciklisávokat az autósoknak. Közben újabb beruházás kezdődött Budapesten, a közlekedés pedig totálisan összeomlott.

A baloldal ki akarja szorítani az autósokat a fővárosból
Az átgondolatlanul, egyszerre elindított budapesti fejlesztések mellett a szabálytalanul közlekedő autósok szintén növelik a forgalmi dugókat a fővárosban.
Fotó: MH/Purger Tamás

A Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat egyszerre indítottak el több jelentős budapesti beruházást, keddtől pedig egy újabb forgalmi csomópontot is korlátoztak, ugyanis elkezdődött a XIV. kerületi Róna utca felújítása - derül ki a TV2 Tények című műsorának riportjából.

Objektum doboz

A biciklisávok ideiglenes megszüntetését több civil szervezet is kérte, de hiába, sőt, nemrég Karácsony szövetségese, egy DK-s politikus is azzal fordult a főpolgármesterhez, hogy a felújítások idejére adja vissza az autósoknak a sávokat. Azonban a baloldali városvezetésnek nem titkoltan az a célja, hogy több kerékpáros legyen, az autósok pedig kiszoruljanak Budapestről.

Ezt maga Manhalter Dániel, a DK józsefvárosi és ferencvárosi képviselőjelöltje is beismerte az ATV hétfői, Egyenes Beszéd című műsorában. A Gyurcsány-párt politikusa közölte, a baloldalon teljes az egyetértés abban, hogy az autósokat ki kell szorítani a fővárosból.

A képviselőjelölt azt is elismerte, hogy a korábbiaknál valóban sokkal nagyobbak a dugók, Karácsony Gergelyt azonban ezt láthatóan nem érdekli, hiszen még a hozzá forduló DK-s politikusnak sem válaszolt lassan egy hete a biciklisávok megszüntetéséről szóló felvetésére.

Kapcsolódó írásaink