Belföld

Karácsony helyettese kínosan mentegeti magát luxusnyaralása miatt

A baloldali propagandalapban, a 168 órában alákérdezős interjúban magyarázkodott Tüttő Kata, Karácsony Gergely helyettese zakynthosi luxusnyaralása miatt. Tüttő nyaralása rengeteg pénzbe került, csak a tengeri lovaglás legalább 200 ezer forint volt.

Karácsony helyettese kínosan mentegeti magát luxusnyaralása miatt
Tüttő Kata tengeri lovaglásán
Fotó: videa.hu

Karácsony Gergely helyettese, a városüzemeltetésért (magyarán a főváros vagyonáért) felelős Tüttő Kata egy luxusüdülésen a világ leggazdagabb embereinek körében népszerű Zakynthos szigetén kilovagolt a tengerből és ezt büszkén meg is osztotta Instagram-oldalán.

Az elképesztő urizálás nagy felháborodást keltett, így a videót Tüttő gyorsan levette. Most a 168 óra propagandainterjújában ehhez képest Karácsony helyettese váratlanul azt mondta: "Nem gondolom, hogy az emberek zöme ezt problémásnak tartaná". Ez azért is nevetséges, mert nem sokkal később maga panaszkodik, hogy milyen sokan támadták durván.

Objektum doboz

Tüttő azt is mondja, hogy ez egy több órás, csoportos szolgáltatás. Érdemes megnézni a videót, amelyen közel-távol senki nem látszik, így nehéz értelmezni, Tüttő mit nevez csoportos szolgáltatásnak. 

Karácsony helyettese azt is hozzáteszi, hogy ő ezt csak élete egy érdekes momentumának gondolta, ezért osztotta meg.

Tüttő a baloldal egyik meghatározó szereplője, politikai karrierjét pedig volt élettársának, a baloldali oligarchának, Leisztinger Tamásnak köszönheti. A szocialista-szabad demokrata kormányok alatt meggazdagodó milliárdos oligarcha a 90-es évek zavaros privatizációjából szerezte vagyonának jelentős részét, Tüttővel pedig a kétezres évek közepén találtak egymásra, a legutóbbi választásokig egy párt alkottak, valamint élettársak is voltak - írja az Origo.

Az önkormányzati választás után Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes lett, vagyis ő a felelős a főváros vagyonának kezeléséért. Vagyonnyilatkozatából az derült ki, hogy nagyon gazdag: összesen 15 ingatlanja van (kettőben résztulajdonos), illetve 54 millió forintot tart állampapírokban.

Kapcsolódó írásaink