Belföld

Hadházy ismét álvizsgálatba kezdett, de már előre mosdatja Cseh Katalint

Unióspénznyelő-botrány

Elkezdte vizsgálni a momentumos Cseh Katalinnal és üzleti körével összefüggésbe hozott uniós pályázatokat Hadházy Ákos – jelentette be ő maga a Kubrádióban.

Hadházy ismét álvizsgálatba kezdett, de már előre mosdatja Cseh Katalint
Hadházy Ákos
Fotó: MH

Már előre mosdatta az EP-képviselőt, azt mondta, semmilyen ellenállásba nem ütközött, amikor kérdéseket tett fel az érintett cégeknek, amelyek Cseh vállalkozásával együtt összesen 4,8 milliárd forint uniós pénzt nyertek 41 pályázaton. Időközben a PestiSrácok.hu összegezte a céghálóról eddig megjelenteket. Értékelésük szerint a cégek közül a legérdekesebb a Holotech Hungary Kft., amelynek ügyvezetője, Lakatos Viktor százszázalékos tulajdonosa a HoloTech Switzerland AG nevű, Svájcban bejegyzett vállalatnak.

Szintén az érdekeltségi kör tagja a Mondat Kft., amelynek székhelye, telephelyei és fő tevékenységi köre megegyezik a Holotech és a Pannónia Kft.-ével. A Pannónia Nyomda a Cseh-érdekeltségek központja, ez az a vállalat, amely a Holotech Hungaryvel közösen 2019 októberében csaknem kétmilliárd forint értékben nyert két uniós pályázatot.

Kapcsolódó írásaink