Belföld

Újabb baloldali baklövés az LMBTQ-lobbi támogatása

Hétértékelő. Deák Dániel: Karácsony lételeme a hazudozás, és nincs egyetlen olyan témája sem, ami érdekelné a választók széles rétegét, ez igaz népszavazási kezdeményezésére is

A hazai baloldal a nemváltás és az LMBTQ-lobbi támogatásával saját választóinak akaratával fordul szembe – mondta lapunknak Deák Dániel politológus. Megjegyezte: a népszavazás eredményét majd a referendum után pár hónappal tartandó parlamenti választáson tehetik végérvényessé a magyarok.

Újabb baloldali baklövés az LMBTQ-lobbi támogatása
Cseh Katalin nem foglalkozik céges botrányával, tegnap is inkább az egy héttel korábbi Pride felvonulásról posztolt, ami „akkora élmény volt”
Fotó: Cseh Katalin Facebook-oldala

Karácsony Gergely nem váltotta be a baloldalon hozzá fűzött reményeket, pár hónapja még nagy reménységük volt, ma már az ország egyik legelutasítottabb politikusa, Dobrev Klára is lehagyja őt a népszerűségi versenyben – mutatott rá lapunknak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

A politológus szerint ez annak következménye, hogy katasztrofálisra sikerült a Párbeszéd társelnökének kampányindítója, egyik hazugságból a másikba menekült, még a baloldalon is olyan vélemények fogalmazódtak meg – például Puzsér Róbert részéről –, hogy Karácsony lételeme a hazudozás. Ugyancsak kampányának gyengeségét eredményezi, hogy nincsen egyetlen olyan témája sem, ami érdekelné a választók széles rétegét, ez igaz a népszavazási kezdeményezésére is, amellyel még a balliberális sajtó sem foglalkozik igazán, őket is a kormány gyermekvédelmi népszavazása érdekli inkább – magyarázta az elemző.

Hozzáfűzte, hasonlóan lyukra futott a baloldal a bizonyítékok nélküli vádaskodásban a kémszoftverügyben, amitől azt remélték, majd belebukik a kormány. Ezzel szemben az ügy pár nap alatt lekerült a napirendről, hiszen az emberek rájöttek, hogy álbotrányról van szó, amely mögött nincs semmilyen bizonyíték.

A Momentum tiltakozása totális érdektelenségbe fulladt, ugyanakkor Cseh Katalin botrányától, amelyben a teljes tagadás taktikáját választották, láthatóan nem tudnak szabadulni – mutatott rá a politológus. Megjegyezte: korábban a kispesti botránynál a szocialistáknak sem jött be ez a taktika, így a Momentum is az MSZP sorsára juthat: a csökkenő támogatottság szükségképp politikai eljelentéktelenedéshez vezet.

A múlt hét legsűrűbb témája, a gyermekvédelem kérdése kapcsán Deák Dániel kijelentette: ez viszont aktívan foglalkoztatja a választókat, hiszen mindenkinek a családjában, baráti körében vannak gyermekek. Ráadásul az elmúlt hetekben példa nélküli támadássorozat érte Magyarországot a globális LMBTQ-lobbi nyomására, még a Forma 1-es futam sem telt el e nélkül, itt a német szponzorok szemmel láthatóan elvárták a Mercedes pilótáitól, hogy támadják a magyar törvényt.

A külföldi beavatkozási kísérletek ugyanakkor erősítik a magyar álláspontot, hiszen amellett, hogy mindenki számára láthatóvá válik ennek a globális hálózatnak a jelenléte és működése, összezárja a gyermekek ügyé­ben párthovatartozástól függetlenül azonos álláspontot képviselő magyarokat – állapította meg a politológus.

Hangsúlyozta: minden felmérés szerint az emberek túlnyomó többsége – hasonlóan a bevándorlás elleni küzdelemhez – a kormány álláspontját osztja a népszavazási kérdésekben, így a baloldal a nemváltás és az LMBTQ-lobbi támogatásával újra komoly politikai baklövést követ el, a saját választói akaratával fordul szembe.

Emiatt támadják a népszavazás intézményét és mondják azt, hogy nincs értelme ezekben a kérdésekben referendumot tartani. Ennek az állításnak azonban saját maguk mondanak ellent, hiszen ők is frontális támadás alá vették a gyermekvédelmi törvényt, és teljes mellszélességgel beálltak a brüsszeli törekvések mögé – fejtegette az elemző.

Emlékeztetett ugyanakkor: ez a taktika 2016-ban sem jött be nekik, hiába bojkottálták a népszavazást, az akkora politikai erőt jelentett, hogy nem tudták Magyarországra rákényszeríteni a kötelező kvótákat. Ráadásul most a népszavazás eredményét majd a pár hónappal később tartandó parlamenti választáson tehetik végérvényessé a magyarok – közölte Deák.

Szerinte egyértelművé vált, hogy csak akkor garantálható a gyermekek védelme és az illegális bevándorlók megállítása, ha a nemzeti kormány marad hatalmon, a balliberális szivárványkoalíció mindkét sorskérdésben a brüsszeli álláspontot osztja a magyar emberek többségének véleményével szemben.

Kapcsolódó írásaink

Oltásellenesség újratöltve

ĀHétértékelő. Baloldali politikusok és véleményformálók szerint is színjáték az előválasztási kampány, amelyben egyik botrány követi a másikat – mondta Deák Dániel