Belföld

LMBTQ-propaganda a gyermek­védelmi tanácsok mögött

A genderideológiát terjesztő Hintalovon Alapítvány szerint az új magyar szabályozás potenciálisan veszélybe sodorja a gyerekeket, mivel akadályozza az információhoz való hozzáférésüket

Sok önkormányzatot felkeresett a Hintalovon Alapítvány, Óbuda DK-s–momentumos vezetésével meg is állapodott elvben a bántalmazással kapcsolatos tanácsadásról. A szervezet egyébként a gyermekeknek szóló LMBTQ-propaganda egyik zászlóvivője.

LMBTQ-propaganda a gyermek­védelmi tanácsok mögött
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Helyreigazítás

A 2021. július 30. napján „LMBTQ-propaganda a gyermekvédelmi tanácsok mögött” címmel megjelent cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a Hintalovon Alapítvány közreműködésével LMBTQ-propagandát bújtattak az óbudai gyermekvédelmi programba. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a Hintalovon Alapítvány a Háttér Társasággal együtt számos önkormányzatot és iskolát keresett meg az együttműködés reményében.

Gyermekvédelmi tevékenységbe bújtatták az LMBTQ-propagandát Óbudán – írta még tavaly októberben a Magyar Nemzet. Mint rámutattak: Kiss László gyurcsányista polgármester és Turgonyi Dániel oktatásért felelős alpolgármester a melegpropagandát is folytató Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közösen tervezi megvalósítani az óbudai gyermekvédelmi programot. Turgonyi a Momentum LMBTQ-munkacsoportjának elnöke, nyíltan homoszexuális. Óbuda–Békásmegyer önkormányzata az alapítvánnyal karöltve létrehozta az obuda.hu/gyermekvedelem oldalt.

A honlapon szereplő szakmai együttműködési program valóban csupán bántalmazással, szexuális visszaéléssel kapcsolatos „érzékenyítésre” vonatkozik, azonban a Hintalovon weboldala, valamint az alapítvány által működtetett Yelon.hu gyerekeknek szánt felvilágosító cikkei alapján valószínűsíthető, hogy tágabb szakmai segítségről is szó lehet. A Yelon szerint „elsősorban nem az számít, kinek milyen nemi szervei vannak, hanem az, hogy minek érzi magát: fiúnak, lánynak vagy esetleg valami másnak”, illetve „a nemi identitásunk a legkevésbé sem a biológiai nemünkkel áll összefüggésben”.

A Hintalovon Alapítvány a Háttér Társasággal együtt (korábbi neve Háttér Társaság a Melegekért) számos önkormányzatot és iskolát keresett meg az együttműködés reményében.

A Hintalovon a minap éles hangú közleményt adott ki, azt állítva, nem védik a gyereket, hanem nagyobb veszélynek teszik ki őket az új jogszabályok. Közölték, az Eurochild nevű szervezet szerint – ennek tagja a Hintalovon is – a törvény a gyermekvédelmet ürügyként felhasználva korlátozza a gyermekek jogait.

Az Eurochild felszólította az Európai Tanácsot, biztosítsa, hogy Magyarország megfeleljen a gyermekek jogainak védelmére, valamint az egyenlőség és a diszkrimináció tilalma értékeinek előmozdítására vonatkozó uniós kötelezettségvállalásoknak, emellett szolidaritásukat fejezték ki a magyarországi gyermekek iránt.

A hálózat sérelmezi tehát az LMBTQ-propaganda visszaszorítására is irányuló módosításokat, amikről megállapította: a törvény akadályozza a gyermekek információhoz való hozzáférését, és potenciálisan veszélybe sodorja őket. Leszögezték: a kormányok nem válogathatnak a gyermekek számára biztosított jogok között, egyformán fontos minden jog – vagyis nem lehet a védelemhez való jogot a tájékozódáshoz való jog elé helyezni –, azokat holisztikus módon kell kezelni.

Kapcsolódó írásaink