Belföld

Egyértelmű szakmai visszafejlődés indult el Budapesten Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt

Baloldali dilettantizmus

Nem csupán a naponta kialakuló dugókkal, forgalomtechnikai és -terelési dilettantizmussal is meg kell küzdeni a budapesti közlekedőknek.

Egyértelmű szakmai visszafejlődés indult el Budapesten Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Már a nyáron megindított felújításokat megelőzően érezhető volt a Tarlós István-féle szakmai városvezetéstől való visszalépés, elég a Karácsony Gergely által eleinte ideiglenesnek beharangozott fővárosi kerékpársávokra gondolni, amelyeket a közfelháborodás és a kihasználatlanság miatt több alkalommal is módosítani kellett. A Lánchíd, a pesti rakpart, illetve a Blaha Lujza tér majd egy időben történő, jelentősen dráguló felújítása ugyancsak rávilágít a baloldali városmenedzsment szakmai és elképzelésbeli hiányosságaira.

Nem pusztán az autósokat, a tömegközlekedési eszközöket, buszokat, trolikat, de még a kerékpározókat is beton terelőelemekkel próbálják igazgatni – képek és videófelvételek tanúsága szerint inkább kevesebb, mint több sikerrel. A Magyar Autóklub már felhívta a baloldali kormányfőjelöltségre pályázó politikus figyelmét, hogy hozzon válságkezelő intézkedéseket, a kialakult közlekedési káosz ugyanis egyértelműen a szakmailag elhibázott forgalomszervezési döntések következménye.

Kapcsolódó írásaink