Belföld

Czeglédy Csaba ismét magyarázkodhat büntetőügyében

Bíróságon Gyurcsány ügyvéd barátja

A Kecskeméti Törvényszéken ma folytatódik a Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás vádjával folyamatban lévő büntetőper.

Czeglédy Csaba ismét magyarázkodhat büntetőügyében
Czeglédy Csaba ismét magyarázkodhat büntetőügyében
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A vádlottakon több mint hatmilliárd forintot számon kérő vádiratot már az első, júniusi meghallgatásán vitatta Czeglédy, akinek a héten két nap áll rendelkezésére, hogy megpróbálja alátámasztani ártatlanságát, amelyben pillanatnyilag Gyurcsány Ferenc DK-elnökön kívül kevesen hisznek.

A baloldali pártvezér annak ellenére teljes mellszélességgel kiáll kedvenc ügyvédje mellett, hogy Czeglédyt korábban adócsalásért már jogerősen elítéltek, ám sem ez az ítélet, sem a jelenleg zajló eljárás, sem egyéb büntetőügy nem gátolta meg Czeglédyt abban, hogy az ellenzéki előválasztásra készülve feddhetetlenségi nyilatkozatot tegyen.

Az elsőrendű vádlott helyzetét aligha könnyíti meg, hogy Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő bejelentette: „A bűnöző Czeglédy Csaba környezetéből egy olyan hamisított telefonlehallgatási jegyzőkönyvet juttattak el hozzám, amely szorosan kapcsolódik a Czeglédy elleni büntetőeljáráshoz. Mivel a jegyzőkönyv elkészítése felveti a bűncselekmény gyanúját, ezért bejelentést tettem a rendőrségre, és az iratot átadtam a nyomozó hatóságnak. A dokumentumról egy hozzáértő ember azonnal látja, hogy hamisított, viszont ha valaki felhasználta volna, Czeglédy azonnal koncepciós, csalásokkal operáló ügyet kiálthatott volna.”

Kapcsolódó írásaink