Belföld

Az ellenzék dobta Czeglédyt

Nyilvánosságra hozta az MSZP-Párbeszéd szövetség is, hogy kit támogat Szombathelyen az előválasztáson.

Az ellenzék dobta Czeglédyt
Pofára esés: Ejtette Czeglédyt az ellenzék, már csak Gyurcsányék támogatják a milliárdos adócsalással vádolt baloldali ügyvédet
Fotó: MH/Purger Tamás

Nem Czeglédy Csaba mellé, hanem Ungár mögé állt be az MSZP-Párbeszéd szövetség, akárcsak a Jobbik. Ez pedig nem jelent mást, mint hogy a 6 milliárdos költségvetési csalással vádolt és négy másik büntetőeljárásban is érintett Czeglédyt csak Gyurcsány támogatja - íjra a PestiSrácok.

Az őszi előválasztáson a vele szemben a szintén összellenzéki támogatásban bízó Ungár Péter úgy áll ki, hogy az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és persze saját pártja, az LMP is őt támogatja. Kérdés, hogy Gyurcsány meddig tartja még fenn a rejtélyes véd- és dacszövetséget.

Czeglédy sokszor megüzente már, sajtónyilatkozatokban vagy a Facebook-oldalán, saját magát tartja a legerősebb baloldali jelöltnek, ő óhajt lenni Hende Csaba kihívója jövő tavasszal. A DK be is állt mögé, ahogy az kell, bár kampányát Gyurcsány és Dobrev nélkül, csendes magányában a szombathelyi haverokkal kezdte meg.

Látványosan fordulnak el a baloldali pártok és eddigi támogatók Czeglédy mögül: míg korábban a baloldal arcainak tekinthető politikusok még tüntettek is érte, egy Gyurcsány, Dobrev Klárával és Molnár Csabával még az előzetes tárgyalásán is megjelent, legutóbb amikor vádlottként állt bíróság elé, nem csak hogy Gyurcsányék nem voltak sehol, egyetlen ellenzéki sajtóorgánum sem volt kíváncsi Czeglédy mondandójára, azon kívül sorra szivárognak ki dokumentumok, nyomozati iratok saját köreiből. 

Kapcsolódó írásaink

Lakásmutyi körvonalazódik Zuglóban

ĀFidesz-KDNP: Horváth Csaba polgármester a veszélyhelyzet utolsó heteiben szociális bérlakást utalt ki Kisné Szivcsovics Nikolett önkormányzati képviselőnek