Belföld

Gyurcsány szerint évek óta vegzálják Czeglédy Csabát

Botrányos a bukott kormányfő országjárása: Szombathelyen kiállt a költségvetési csalással vádolt ügyvédje mellett, Gyöngyösön úgy megtántorodott, hogy majdnem betört egy kirakatot

„Amit összehordtak rólam, rólunk, kettőnkről, az őszintén szólva egy folytatásos regényt is megérne” – így próbált humorizálni Gyurcsány Ferenc országjárásának szombathelyi állomásán, ahol vállon veregetve fogadta a jelenleg hat és fél milliárd forintos költségvetési csalással vádolt, korábban pedig adócsalásért jogerősen elítélt ügyvéd barátját, Czeglédy Csabát.

Gyurcsány szerint évek óta vegzálják Czeglédy Csabát
Két jó barát. Gyurcsány arra kérte a helyi DK-szimpatizánsokat, hogy az előválasztáson szavazzanak kedvenc házi ügyvédjére
Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook-olda

„Ezt a csávót itt mellettem évek óta elég rendesen vegzálják – folytatta a bukott miniszterelnök –, volt, hogy a büntetés-végrehajtás szeretetét is élvezte egy ideig, (…) azzal, amivel vádolják, abban nem vagyok szakértő, de természetesen hiszem az igazát.” Később pedig arra buzdított alig pár tucat választópolgár előtt, hogy az előválasztási színjátékon szavazzanak a DK-ban induló Czeglédyre. A baloldali politikusoknak a „megméretésen” egyébként egy erkölcsi feddhetetlenséget igazoló dokumentumot kell aláírniuk, amit Czeglédy a legjobb tudása szerint már alá is írt.

A bevándorláspárti baloldal éppen tegnap közzétette az előválasztáson való elinduláshoz szükséges dokumentumokat – amelyek között szerepel a harminc napnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, illetve a már említett feddhetetlenségi nyilatkozat is.

Nem mindig úgy sül el a bukott kormányfő országjárása, ahogy az az általa emlegetett nagykönyvben meg van írva. Barcson egy demonstráló szembesítette a kórházakért aggódó Gyurcsányt, hogy kormányzása alatt zárták be a gyermekosztályt.

A DK-elnök minderre csak úgy reagált: nem emlékszik ilyenre. A pártvezér megpróbált visszavágni azzal, hogy elkezdte ecsetelni, a Fidesz is liberális pártként indult, mostanra pedig – véleménye szerint – szélsőjobboldalivá vált. Arról persze nem tett említést, hogy akkoriban ő még éppen a Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottságának titkáraként tevékenykedett.

Érdekes videó látott napvilágot Gyurcsány gyöngyösi kampányrendezvényéről, ahol rajongója próbált épp szelfit készíteni vele, ám ő majdnem betört egy kirakatot. Kérdés, miért tántorodott meg a bukott kormányfő.

Kapcsolódó írásaink