Belföld

Varga Judit: A fenntarthatóság bölcsője a család

A családok gyarapodása nélkül nem képzelhető el fenntartható fejlődés - jelentette ki az igazságügyi miniszter pénteken Keszthelyen a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a European Large Families Confederation szervezésében rendezett X. európai nagycsaládos konferencián tartott előadásában.

Varga Judit: A fenntarthatóság bölcsője a család
Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke (b), Varga Judit igazságügyi miniszter (j4), Manninger Jenő fideszes országgyűlési képviselő (j3), Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (j2) és Nagy Bálint (Fidesz-KDNP) polgármester (j) az egyesület és az Európai Nagycsaládos Szervezetek Szövetsége keszthelyi konferenciájának megnyitója előtt
Fotó: MTI/Varga György

Varga Judit a háromnapos tanácskozás nyitónapján kiemelte: a fenntartható fejlődésnek nemcsak a környezeti, hanem a társadalmi és gazdasági pillérét is figyelembe kell venni. Úgy fogalmazott: a hiteles környezet- és klímavédelem a családbarát politika alapja, mert egészséges környezetet és fenntartható életet biztosít a jelen és a jövő nemzedékeinek.

A kormány kiemelt célja a klímaváltozás elleni hatékony fellépés, ezért a másfél éve meghirdetett klíma- és természetvédelmi akcióterv részeként támogatják a nagycsaládosok elektromos autóvásárlását, valamint a napelemek és a korszerű fűtési megoldások kiépítését - emlékeztetett a miniszter.

Objektum doboz

A megnyitón felszólt Herczegh Anita is, aki gyermekes családok melletti kiállásra hívta fel a figyelmet.

Áder János államfő felesége „A fenntarthatóság bölcsője a család” mottójú rendezvényen Böjte Csaba szerzetes szavaival köszöntötte a résztvevőket, kiemelve a gyermekvállalás és a házasság szépségeit és megtartó erejét.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége beszédet mond a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Európai Nagycsaládos Szervezetek Szövetsége keszthelyi konferenciájának megnyitóján
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége beszédet mond a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Európai Nagycsaládos Szervezetek Szövetsége keszthelyi konferenciájának megnyitóján
Fotó: MTI/Varga György

Azt mondta: a keszthelyi konferencián olyan emberek találkoznak, akik kiállnak a gyermekes családokért, akik maguk is több gyermeket nevelnek, miközben családszervezeteket, rászoruló családokat, gyermekeket támogatnak.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a megnyitón videoüzenetben köszöntötte a megjelenteket. A miniszter a családot és a születendő gyermekeket a fenntarthatóság zálogának nevezte. Úgy fogalmazott: a gyermek „erőforrás” a szüleinek, a családjának és az egész nemzetnek.

Kapcsolódó írásaink