Belföld

Hadházy Ákos ismét félredobta az elveit

Fokozódó hataloméhség

„Az előválasztás előtt és annak sikere esetén sem tervezem az újabb esetleges visszaélések felkutatását” – nyilatkozta minap Hadházy Ákos botránypolitikus, aki ezúttal Zuglóból próbál – a Momentummal, a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal a háta mögött – bejutni a parlamentbe.

Hadházy Ákos ismét félredobta az elveit
Hadházy Ákos ismét félredobta az elveit
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Hadházy kijelentése is csak azt erősíti, hogy a baloldali előválasztás színjáték, semmi esély nincs arra, hogy esetleges győzelmét követően véget vet majd kerületi ellenfele, az MSZP, a Karácsony Gergely-féle Párbeszéd, a DK és a Jobbik által is támogatott Tóth Csaba ténykedésének – amivel egyébként ezidáig kampányolt.

Hadházy kapitulációja egyébként nem új keletű, a magát korrupcióellenes lovagnak aposztrofáló politikus az utolsó pillanatban mindig visszalép az elveitől. Elég csak a 2020-as borsodi időközi választásra gondolni, amikor is csupán a voksolás eredményét követően állt elő az összellenzéki, antiszemita és kirekesztő megnyilvánulásairól hírhedtté vált jobbikos Bíró László visszaéléseivel.

Ám a bevándorláspárti baloldal vezetőjének, Gyurcsány Ferenc nyomására ez esetben is visszakozott, további részleteket nem közölt Bíró botrányáról. Vélhetően a bukott kormányfő, illetve a baloldali pártelit háttéralkuja áll Hadházy színvallása mögött, amely az előválasztási tendenciákat nézve nem meglepő: az LMP mellett a Momentum a legnagyobb vesztese a lényegében Gyurcsány-show-nak megfeleltethető színjátéknak.

Kapcsolódó írásaink