Belföld

Halász: A családok is részesüljenek a gazdasági növekedésből

A koronavírus-járvány leginkább a családokat viselte meg, ezért a Fidesz fontosnak tartja, hogy a gazdasági növekedésből ne csak a vállalatok, hanem a családok is részesüljenek - fogalmazott a nagyobbik kormánypárt frakciószóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában.

Halász: A családok is részesüljenek a gazdasági növekedésből
Halász János szerint a baloldal soha nem állt a családok mellett
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Halász János kiemelte: ha a gazdaság lehetővé teszi, a gyermeket nevelő szülők visszakapják a 2021-ben befizetett adójukat. A baloldal azonban ezt nem szeretné, "Gyurcsány szerint a családi adóvisszatérítés ésszerűtlen és elvetemült ötlet" - mondta.

A kormánypárti politikus szerint a baloldal soha nem állt a családok mellett. Amikor kormányon voltak, megszüntették az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, eltörölték az otthonteremtési adókedvezményeket és az államilag támogatott lakáscélú kölcsönöket is - jelentette ki.

Hozzátette: a baloldal az elmúlt években sem szavazta meg a parlamentben az otthonteremtést segítő intézkedéseket.

Hangsúlyozta: a baloldallal ellentétben a Fidesz fontosnak tartja a családok támogatását és a nemzeti konzultációban is szó lesz róla. A frakciószóvivő arra biztatott mindenkit, hogy töltse ki a konzultációt és "hozzunk létre egy erős többséget a családok támogatása mellett".

Kapcsolódó írásaink