Belföld

Újabb ígéretét szegte meg Niedermüller Péter gyurcsányista polgármester

Erzsébetvárosi belharcok

A DK-s Niedermüller Péter által vezetett baloldali többségű önkormányzat múlt pénteken megszavazta, hogy bérbe adják két vendéglátóipari vállalkozásnak a Klauzál téri vásárcsarnokot.

Újabb ígéretét szegte meg Niedermüller Péter gyurcsányista polgármester
Garai Dóra
Fotó: MH

Az Andrássy 52 Bar Kft. és a Pontoonka Group Kft. a szerződés szerint átalakításokat hajthat végre az épületen, majd legalább 2037-ig Gastro Market néven üzemeltetheti a csarnokot. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a vásárcsarnok 18 óráig az eredeti funkciójának megfelelően üzemelhet, ezt követően viszont az újdonsült bérlő használhatja bulizás előtti alapozó helyiségként – mondta lapunknak Garai Dóra, Budapest VII. kerületének független önkormányzati képviselője, aki az Élhető Erzsébetvárosért civil egyesület képviseletében jutott be a testületbe.

Garai elmondta, rajta kívül három momentumos képviselő sem szavazta meg a Niedermüller előterjesztésére benyújtott javaslatot, a Fidesz két képviselője pedig nem vett részt a testületi ülésen. A Klauzál téri Vásárcsarnokot az előző ciklusban a fideszes vezetésű önkormányzat újította fel, a csarnok felső szintjét a két vállalkozáson keresztül éttermeknek adták ki. Niedermüller a bulinegyed életének konszolidálását, éjféli zárórát ígért, ám ebből kevés valósult meg.

Garai a Niedermüller által megkötött új megállapodást azért is felháborítónak tartja, mert a beruházók a funkcióhoz kötött átalakításokat saját bérleményeikben „lelakhatják”, ugyanakkor az adófizetők pénzéből történt teljes körű felújítás a piaci funkciókat, tehát a lakosságot szolgálta. A képviselő nyílt levélben fordul a nemmel szavazó momentumosokhoz, hogy éljenek a vétó jogával.

Kapcsolódó írásaink