Belföld

A kétfarkúak Hadházy Ákost támogatják,a viccpárt beszállt a Gyurcsány-show-ba

Ásó, kapa, nagyharang

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, Kovács Gergő videóban jelentette be, hogy szervezetük beáll Hadházy Ákos mögé a zuglói ellenzéki előválasztáson.

A kétfarkúak Hadházy Ákost támogatják,a viccpárt beszállt a Gyurcsány-show-ba
Hadházy Ákos
Fotó: MH

A párt nem is olyan rég még határozottan leszögezte, hogy a baloldali ellenzéki előválasztáson tapasztalható ajánlgatási hullámtól távol tartja magát – még úgy sem vesznek részt benne, hogy a számukra szimpatikus civil jelölteket favorizálják a nyilvánosság előtt –, mert a közvetlen részvétel furcsa lenne a hatpárti ellenzék által szabott szabályok miatt. A fordulatra nem kellett sokat várni, tegnap bekövetkezett az első kutya pártos beállás.

Kovács Gergő videójában elmondta, sokat gondolkodtak a pártban arról, hogy kit támogassanak a két erős jelölt közül. Szerintük a szocialista Tóth Csaba sem olyan gáz, máshol is előfordult, hogy eltűntek képviselők – ezzel a társelnök az öt éve nyomtalanul eltűnt Sápi Attila zuglói képviselőre célzott –, az meg remek dolog, hogy Tóth feleségének a cége besegít az önkormányzatnak, továbbá rengeteg emberrel gyarapította a párt tagságát Vas megyében, ami szintén becsülendő – fűzte hozzá erős iróniával a társelnök.

Kovács szerint viszont a szavazóiknak ez nem megy le a torkán, ezért támogatják inkább Hadházyt. Tóthot az MSZP–Párbeszéd–DK–Jobbik támogatja, Hadházy mögé pedig eddig csak a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom állt be. Tóth nemrég egy háttérbeszélgetésen megjegyezte, akár még Hadházynak is lehetnek sötét foltok a múltjában, neki viszont nincsenek, ő nyitott könyv, bár Kováccsal ellentétben a szocialista jelölt Sápi Attiláról nem emlékezett meg.

Kapcsolódó írásaink