Belföld

Feljelenti a Jobbik a munkagépet vezető dolgozót, akit éppen ők tartottak fel

Melóspártiság a gyakorlatban

Összetűzésbe keveredett a minap Jakab Péter egy markolót vezető dolgozóval, miközben párttársával, Steinmetz Ádámmal videót forgattak a fonyódligeti Erzsébet-táborban.

A vita azért alakult ki a munkás és a jobbikos politikusok, illetve Jakab asszisztense között, mert a munkás feladatát akarta elvégezni, de a pártelnök autója a munkagép útjában állt. Bár a vezető többször jelezte, hogy tovább kíván haladni, Jakabék úgy tettek, mintha nem hallották volna ezt, holott a Jobbik elnökének a közösségi oldalára felkerült videó alapján ez elég egyértelmű volt.

Azt követően sem voltak hajlandóak elhagyni a helyszínt, hogy a traktor mögéjük került. A munkás természetesen megállította a gépet, Jakab női munkatársa pedig hangosan kezdte szidalmazni őt, még mindig úgy téve, mintha nem hallotta volna a dudát. A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt írta a videóhoz, hogy „a Fidesz egyre keményebb eszközökkel próbál elhallgattatni minket, most épp egy munkagéppel akartak ránk tolatni videófelvétel közben.”

A Magyar Nemzet megkérdezte a Jobbikot és Jakab Pétert, miért használt a pártelnök minősíthetetlen hangnemet egy munkáját végző dolgozóval szemben, miközben Jakab állítólag a „melósokért küzd”, illetve bocsánatot kértek-e már a munkástól. A párt annyit írt: „A közterületen, rendszám- vagy azonosítószám nélküli munkagéppel történő veszélyeztetést semmiképpen nem tekintjük munkavégzésnek, sokkal inkább büntetőjogi kategória. A szükséges jogi lépéseket természetesen megtesszük.”

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány a Jobbikot is lenullázta

ĀHétértékelő. Kiszelly Zoltán szerint ha Jakab Péter elmegy a Pride-ra, akkor igazolja: a bukott kormányfő a főnök, ha nem, akkor pedig nem áll ki az ellenzék értékrendje mellett

Jakabék újraindítják a judapestező Bírót

ĀVesztes csapaton ne változtass! – Hiteles embert nem találtatok? – Csak ez az egy tagja van már a Jobbiknak Szerencsen? – Szégyen, gyalázat! – írták a hozzászólók a pártelnök bejelentésére