Belföld

Augusztus végén tartják a nemzetközi repülőnapot Kecskeméten

Augusztus 28-án és 29-én tartják a nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison - jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter pénteken Kecskeméten.

Augusztus végén tartják a nemzetközi repülőnapot Kecskeméten
elszáll egy JAS 39 Gripen vadászrepülőgép a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2021. július 2-án. A légi bázison augusztus 28-án és 29-én nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót tartanak.
Fotó: MTI/Bús Csaba

Benkő Tibor a kecskeméti repülőbázison tartott sajtótájékoztatón elmondta: a nyolc év kihagyás után újra megszervezett rendezvény célja, hogy bemutassák a honvédelmi és haderőfejlesztési programra fordított összeg hasznosulását, a már beszerzett, illetve a jövőben beérkező haditechnikai eszközöket és járműveket.

A tárcavezető hangsúlyozta: Magyarországon az átoltottság mértéke lehetővé teszi a tömeges, több tízezer érdeklődőt vonzó rendezvény megtartását.     

Kilián Nándor, a Magyar Honvédség Parancsnokságának légierő haderőnemi szemlélője azt mondta: a két nap alatt bemutatkoznak a repülőbázis vadász- és szállítógépei a földön és a levegőben egyaránt, de lesz kötelék- és díszrepülés, illetve dinamikus légishow is.

Kapcsolódó írásaink