Belföld

Számítanak a haza iránt elkötelezett fiatalokra

Honvédségi háttérbeszélgetés

Szerbia nélkül nem valósítható meg a Nyugat-Balkán békéje – jelentette ki tegnap egy Budapesten tartott háttérbeszélgetésen Benkő Tibor.

A honvédelmi miniszter aláhúzta, senki nem gondolhatja komolyan, hogy valamivel több mint harmincezer hivatásos katonával és húszezer tartalékossal minden körülmények között biztosítani lehet hazánk békéjét és biztonságát. Ez csak úgy lehetséges, ha a Magyarország iránt elkötelezett fiatalságra is számítunk, azokra, akiknek a haza nem valami elvont, hanem valós fogalom, és akik hajlandók is tenni érte – fogalmazott.

Mi ezért vagyunk jelen egyre több és több, jelenleg csaknem kilencven tanintézményben, hogy a megfelelő időpontban elkezdhessük a hazafias nevelést – mondta. Hozzátette, az ellenzéki sajtóban emlegetett szexuális visszaélés kapcsán azért vonták vissza a méltatlansági eljárást, mert az csak egy ember ellen indult, ők azonban nem csupán az adott egyén, hanem sokak felelősségét vizsgálják.

A háttérbeszélgetésen jelen volt Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség közelmúltban kinevezett parancsnoka is. Ő egyebek mellett arról beszélt, róla köztudott, hogy soha semmiféle visszásságot nem tűrt meg, és ezen a hozzáállásán nem is fog változtatni.

Kapcsolódó írásaink