Belföld

Politikai hullarablóként viselkedik a Gyurcsány-párt

Hétértékelő. A lezárások összehangolásán egy szakmai csapatnak kellene dolgoznia a főpolgármesterrel, de ennek nyoma sincs, olyan, mintha dacból provokálnák a budapestieket

Tudatosan vagy félreértésből, de az Európai Unió államainak egy részében megpróbálják másként beállítani a magyar pedofiltörvényt, mint amiről az valójában szól – mondta lapunknak Boros Bánk Levente politológus, aki a hét eseményeit értékelve kitért Karácsony Gergely autósüldözésére, továbbá a DK és az MSZP között zajló háborúra is.

Politikai hullarablóként viselkedik a Gyurcsány-párt
Régi idők mozija: Molnár Gyula–Gyurcsány Ferenc-megállapodás 2017-ben
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Erősen megosztotta az Európai Uniót a magyar pedofiltörvény, amelyet a tagállamok fele elítélt, míg csaknem ugyanennyien kiálltak mellette. Hanyagságból vagy félreértésből nem jutott el a kritikusokhoz a valódi tartalma a törvénynek, mert az egyáltalán nem arról szól, mint aminek megpróbálják beállítani – szögezte le Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ ügyvezetője.

Hozzátette: két hálózat ért össze, a Soros Györgyhöz kapcsolódó és a LMBTQ-propagandistáké, amelyben van átfedés, de nem teljesen azonos, viszont a két hálózat hangja együtt még erősebb, annál is inkább, mert mindkettőben közös, hogy igyekeznek elnyomni az ellentétes véleményeket. A magyar törvény a pedofil visszaéléseknek és a gátlástalan szexuális propagandának igyekszik gátat vetni, megadva a szülőknek a lehetőséget az általuk jónak talált értékek közvetítésére – hangsúlyozta az elemző.

Szerinte a magyar kormány ellen fellépő államok vezetői egyfajta félreértelmezett társadalmi elvárásnak igyekeznek megfelelelni, ezért a magyar belpolitikát gyakran az adott ország választási küzdelmeiben használják fel. Erre példaként említette Németországot, ahol a belpolitikai élet része lett a magyar törvények értékelése.

Kitért Molnár Gyula ügyére is, ami a hazai közéletben sokkal nagyobb visszhangot váltott ki. Megjegyezte, a volt pártelnököt a feje fölött zajló baloldali egyeztetések nyomán zárta ki az MSZP, s akinek győzelme esetén Gyurcsány Ferenc frakcióját kell gyarapítania a DK támogatásáért cserébe, bár erről őt nem kérdezték meg.

Azt látjuk ebben az esetben is, amit Gyurcsány Ferenc hónapok óta, az ellenzéki összefogás bejelentését követően kezdett el: fokozatosan mindenkire kiterjeszti hatalmát – állapította meg a politológus. Úgy véli, a DK politikai hullarablóként a cselekvőképtelen MSZP-ből igyekszik a még használható „szerveket”, embereket kiszemezgetni.

Gyurcsány az egyetlen a baloldalon, aki arra is felkészül, hogy ha az ellenzéki összefogás a jövő évi választásokon vereséget szenved, akkor is ő maradjon a legerősebb azon a térfélen. Az összes többi párt fut az események után, miközben a bukott kormányfő jól megfontolva, az érdekének megfelelően alakítja a történéseket – magyarázta Boros Bánk.

Mint folytatta: a pártharcok közben Karácsony Gergely főpolgármester, az ellenzék egyik miniszterelnök-jelöltje a fővárosiak életet keserítette meg újabb döntéseivel, amelyek nyomán a már megszokottaknál is nagyobb dugók alakultak ki Budapesten.

Mindez egy újabb jele, hogy Karácsony és csa-pata alkalmatlan a városvezetésre – véli az elemző. Rámutatott: a lezárások és a felújítások összehangolásán egy felelős szakmai csapatnak kellene dolgoznia a főpolgármesterrel, de ennek nyoma sincs, olyan, mintha Karácsony és a közlekedésszervezők dacból provokálnák a budapestieket. A fejetlenséget látva Karácsony bármikor megállíthatná a rossz döntéseket, ám ő inkább nem tesz semmit.

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány a Jobbikot is lenullázta

ĀHétértékelő. Kiszelly Zoltán szerint ha Jakab Péter elmegy a Pride-ra, akkor igazolja: a bukott kormányfő a főnök, ha nem, akkor pedig nem áll ki az ellenzék értékrendje mellett