Belföld

Soltész: Magyarország templomokat épít és újít fel

Magyarország sok-sok nehézség és küzdelme ellenére templomokat épít és újít fel - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bökönyben.

Soltész: Magyarország templomokat épít és újít fel
A magyar kormány következetesen védi a nemzet érdekeit – mondta az államtitkár
Fotó: MH

Soltész Miklós a 90 millió forintból, kormányzati támogatással felújított görögkatolikus templom újraszentelési ünnepségén arról beszélt, hogy a kereszténység kétezer éves történetét rágalmak, vádak és üldözés kísérte, amelyeket ma ellenünk, keresztény magyarok ellen tapasztalunk.

„Egy olyan Nyugat-Európa osztja nekünk az igét, amely gazdaságilag még működik, de demokráciájában hanyatló, erkölcseiben pedig romokban lévő földrész” - fogalmazott a kormánypárti politikus.

Az államtitkár hangsúlyozta: erre nekünk megvan a válaszunk, és kötelessége is kiállni mindenkinek, hívőknek és nem hívőknek egyaránt.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom