Belföld

Az európai baloldal befolyásolná a választásokat

Az európai baloldal azért sürgeti a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, hogy a 2022-es parlamenti választás előtt helyzetbe hozza magyarországi helytartóit, az ellenzéket - jelentette ki az Alapjogokért Központ projektvezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Az európai baloldal befolyásolná a választásokat
Alapjogokért Központ: Az európai baloldal azért sürgeti a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, hogy a 2022-es parlamenti választás előtt helyzetbe hozza magyarországi helytartóit
Fotó: Európai Parlament

Azon tagállamokkal szemben, amelyek nemzeti érdekeket szeretnének képviselni az európai politika színpadán, előszeretettel indít eljárást az Európai Parlament és az Európai Bizottság - közölte Kovács Attila.

Hozzátette: ehhez hozzájárul az Európai Bíróság is, amely úgy döntött, hogy gyorsított eljárásban vizsgálja a hosszú távú pénzügyi tervhez kapcsolódó jogállamisági klauzulát.

Kovács Attila szerint az eljárás felgyorsításának csupán ürügye a pedofília büntetését szigorító törvény, amely mindössze arról szól, hogy a családok önmaguk határozhassák meg a szexuális nevelés irányát. A jogszabály egyben megálljt parancsol az európai „genderőrületnek”, vagyis a nyílt társadalom szolgálatában álló európai döntéshozóknak - mondta az Alapjogokért Központ projektvezetője.
 

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány a Jobbikot is lenullázta

ĀHétértékelő. Kiszelly Zoltán szerint ha Jakab Péter elmegy a Pride-ra, akkor igazolja: a bukott kormányfő a főnök, ha nem, akkor pedig nem áll ki az ellenzék értékrendje mellett