Belföld

A kormány hajójáratokkal segít enyhíteni a budapesti közlekedési káoszt

Szerda hajnali 4 órától a kezdődő felújítási munkálatok miatt teljesen lezárták a Lánchidat és környékét a gyalogos és a közúti forgalom elől, várhatóan másfél évre. A lezárás idején a közösségi közlekedés járművei sem hajthatnak át a hídon. A kormány az elmúlt időszakban a Fővárosi Önkormányzat által elrendelt lezárások miatt kialakult közlekedési káoszt látva úgy döntött, mentesítő hajójáratokat indít, hogy ezzel is segítse a budapestiek mindennapjait.

A kormány hajójáratokkal segít enyhíteni a budapesti közlekedési káoszt
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Lánchíd lezárásával járó forgalomkorlátozásokat valószínűleg minden budapesti meg fogja érezni, különösen azért, mert már az elmúlt napokban, hetekben is szinte állandósultak a dugók a fővárosban - fogalmazott Szentkirályi Alexandra szerda reggel a Facebookon közzétett videójában.

Mivel ez egy fontos közlekedési útvonal, ezért a kormány úgy döntött, hogy ezúttal is kisegíti a budapestieket, és az állami hajózási cégen, a Maharton keresztül gondoskodik a két partot összekötő mentesítő hajójárat elindításáról - ezzel is segítve a fővárosiakat a mindennapi közlekedésben - tette hozzá a kormányszóvivő.

Objektum doboz

Szentkirályi Alexandra kiemelte: a járat turisztikai szempontból is rendkívül előnyös, hiszen a pesti belváros és a Várnegyed hajójárattal történő összekapcsolása a főváros két legfrekventáltabb, turisták által leglátogatottabb részét hozza közel egymáshoz, a fővárosi turizmus pedig a helyi vállalkozások újraindításában óriási szerepet játszik.

A járatok hétfőtől péntekig érvényes, havi vagy Budapest bérlettel ingyenesen vehetők igénybe, hétvégén, valamint a bérlettel nem rendelkezők részére pedig egységesen, utazásonként 500 Ft/főért.

A hajójáratok reggel 7 és este 8 óra között közlekednek félóránként a folyó két partja, a Jégverem és az Akadémia utca 1. között.

Kapcsolódó írásaink