Belföld

Orbán Viktor: Bátor és szokatlan döntéseket kell hoznunk

Orbán Viktor miniszterelnök szerint „bátor és szokatlan” kormányzati döntéseket kell hozni a gazdasági növekedés 5,5 százalék fölé emeléséért, „de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek”.

Orbán Viktor: Bátor és szokatlan döntéseket kell hoznunk
Orbán Viktor a jövő évi költségvetésről szavaz a parlamentben
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban közölte, hogy az Országgyűlés délután elfogadta a magyar gazdaság újraindításáról szóló költségvetést. Hozzátette: 5,5 százalékos gazdasági növekedést akarnak elérni, „a költségvetés ehhez jó alap, de önmagában nem elegendő”.

Úgy fogalmazott: „bátor és szokatlan kormányzati döntéseket kell hoznunk, hogy 5,5 százalék fölé emeljük a gazdasági növekedést, de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek”.

Objektum doboz

A miniszerelnök egyúttal leszögezte: folytatják a 13. havi nyugdíj visszaadását, visszaépítését, a 25 év alattiak számára személyi jövedelemadó nélküli munkalehetőséget tudnak biztosítani, megegyezhetnek a vállalkozókkal, hogy 200 ezer forint legyen a minimálbér, és ismét csökkenthetik a munkát terhelő adókat.

„Nagy feladat, de nem lehetetlen. Hajrá, magyarok!” - zárta szavait a miniszterelnök.

Kapcsolódó írásaink