Belföld

Baranyi sikerről beszél, de ismételten elbukott

Szubjektív többség

Büszkén jelentette be tegnap Baranyi Krisztina, hogy véget ért a főpolgármesterrel együtt indított „négy nem”-es konzultáció a Fudan egyetemről.

Baranyi sikerről beszél, de ismételten elbukott
Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina
Fotó: Facebook

„Hálásan köszönöm annak a több tízezer embernek, akik véleményt nyilvánítottak ebben a nagyon súlyos ügyben. Fantasztikusak vagytok!” – írta Ferencváros polgármestere oldalán, diadalittasan közölve: „Mi vagyunk a többség”. Azt ígérte, ma nyilvánosságra hozzák az eredményeket, ám úgy tűnik, nem bírt várni, tegnap délután újra posztolt: „97%” – ami vélhetően a „négy nem-ek” elsöprő többségét jelenti.

Ez persze nem meglepő, kizárólag azokat tudták megszólítani a kezdeményezéssel, akik eleve egyetértettek velük. A polgármester az RTL-nek kijelentette, amint véget ér a veszélyhelyzet, azonnal beadják népszavazási kezdeményezéseiket. Kommentelői közül többen felhívták Baranyi figyelmét arra: erős csúsztatás többségnek láttatni magukat. Hiszen az (állítólag) harmincezer aláíró „Budapest lakosságának (1756000 fő) 1,7 százaléka, illetve a 2019-ben Budapesten önökre (!) szavazók (353 593 fő) 8,5 százaléka. Ennyi embert érdekelt a konzultációjuk” – írta egy hozzászóló.

Kapcsolódó írásaink