Belföld

Két zalai kistelepülés vezetője tette helyre a fővárosi szivárványkoalíciót

Levél a kínai nagykövetnek

„Megdöbbenéssel szemléljük a Budapesten elfajult és eltorzult indulatokat. Az ellenzék kampánya odáig fajult, hogy józan ész és megfontoltság hiányában olyan nemzetközi kapcsolatokat és gazdasági érdekeltségeket képesek felrúgni, amely nemhogy a kis Magyarországnak jelenthet katasztrófát, hanem még az Amerikai Egyesült Államokat is gondolkodóba ejtené” – írta a Zalatáj Kiadónak megküldött, a kínai nagykövetnek címzett levelében két zalai kistelepülés polgármestere.

Deák István, Pethőhenye és Gyerkó Gábor, Egervár önkormányzatának vezetője a Budapestre tervezett kínai egyetem, illetve a kínai vakcinák elleni támadások kapcsán kifejtették: „Hazánk józan és békés többsége az önök barátja, mint ahogy minden olyan nemzetnek, amelyek tiszteletben tartják más népek méltóságát, függetlenségét. Ha Budapest vezetését a hatalom megszerzése érdekében arra tudják hergelni, hogy bármilyen ürügy kapcsán baráti, üzleti kapcsolatokat tegyenek tönkre bármilyen szomszédos vagy világhatalommal, úgy azok nem a hazát képviselik, mint ahogy azok az aljas emberek sem, akik kifutnak Brüsszelbe, és mint az árulkodó óvodások, az országot áztatják”.

Hozzáteszik: „Nézzék el a történelmi analfabéták gyűlölet- és hecckampányát. Önöket és a magyar népet is mindig a tudása tartotta életben. Az egyetemes fejlődéshez az önök tudósai is hasonlóan, mint e kis Magyarország tudósai, sokat adtak a világnak. Ez a valóságos tény, és nem szabad politikai játszmák által két nép barátságát lerombolni.”

Kapcsolódó írásaink