Belföld

Gigadugók dühítik fel a budapesti autósokat

Fürjes Balázs a főpolgármesternek: Pár liter sárga festék ötletszerű szétlocsolásával és a felújítások észszerűtlen, összevissza hegesztésével csak megbénítani lehet a várost

Továbbra is áldatlan állapotok uralkodnak a fővárosban Karácsony Gergely és a városvezetés összetorlódott felújításai miatt. Időközben a Budapesti Corvinus Egyetem is reagált Karácsony nyelvvizsgabotrányára.

Gigadugók dühítik fel a budapesti autósokat
Karácsony városában nem az a kérdés, hol lesz dugó, hanem hogy hol nem
Fotó: MH/Purger Tamás

A kormány – a baloldal által nonstop ekézett, de nagyon is sikeresnek bizonyuló – oltási stratégiájának köszönhetően kilábaltunk a járványból, mehetünk dolgozni, szórakozni. Végre szabadon közlekedhetnénk Budapesten is, ha a főpolgármester és a városvezetés nem épp mostanra és nem pont egyszerre időzítette volna azt a néhány felújítást, amibe hosszas vonakodás után végül belevágott – írta Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár közösségi oldalán csütörtökön.

Fürjes posztjában úgy fogalmazott: a nem akarásnak mindig nyögés a vége, ráadásul a Széchenyi Lánchíd most kezdődő felújítása ötmilliárd forinttal kevesebbe került volna, ha a korábbi főpolgármester, Tarlós István által megkötött megállapodás alapján láttak volna hozzá. Sőt, jegyezte meg Fürjes, már az átadó ünnepségre készülhetnénk. Az államtitkár epésen megjegyezte, ha már eddig nem voltak sürgősek a felújítások, legalább a tanév végét megvárhatták volna, s akkor nem alakulnak ki az elviselhetetlen dugók.

„Pár liter sárga festék ötletszerű szétlocsolásával és a felújítások észszerűtlen, összevissza hegesztésével csak megbénítani lehet a várost. Ezek a gigadugók nemcsak az embereket akadályozzák és dühítik fel joggal, hanem mérhetetlen környezetszennyezést is okoznak.

Ennyit a zöld és klímabarát főpolgármesterről" – fogalmazott az államtitkár. Ugyancsak a gigadugók kapcsán üzent Karácsony Gergely főpolgármesternek Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója bejegyzésében felhívta a figyelmet arra, hogy amikor a főpolgármester „azt javasolja, hogy szálljak ki az autóból, és menjek gyalog, akkor azt bizony minden Budapesten autózónak üzeni.

Én ugyanis egy vagyok a sok százezer emberből, aki Budapesten most épp autó­val közlekedik” – tette hozzá. Hollik szerint Karácsonynak inkább azokra a kérdésekre kellene válaszolnia, miért kell több felújítást egyszerre elindítani, teljesen megbénítva ezzel a várost? Miért nem lehet csúsztatva, egymás után? Miért nem kezdte el időben a Lánchíd felújítását? Hollik úgy vélte, Budapesten már nem az a kérdés, hogy hol lesz dugó, hanem inkább az, hogy hol nem lesz?

A nyelvvizsgája, nyelvtudása kapcsán hazugságspirálba keveredő főpolgármesterrel kapcsolatban a Magyar Nemzetnek válaszolva újabb tényt hozott nyilvánosságra a Budapesti Corvinus Egyetem. Az intézmény megerősítette, hogy a tanársegédi munkakör betöltéséhez államilag elismert nyelvvizsga kellett volna, adjunktusként pedig az akkori szabályok szerint még oktatnia és publikálnia is kellett volna idegen nyelven a főpolgármesternek 2008-at követően.

Kapcsolódó írásaink