Belföld

Közös gondolkodásra és tervezésre hívja a budaiakat Fürjes Balázs

A napokban Pokorni Zoltánnal együtt postára adtunk 49 ezer levelet és útjára indítottuk a Budai Kérdések kezdeményezést. A budapesti 3-as választókerületben, amelynek fideszes elnöke, Pokorni polgármester felkért az országgyűlési választáson való indulásra, minden budai polgár megkap tőlünk egy kérdőívet Buda jövőjéről. A kérdőívet minden választókerületi polgár kitöltheti és a mellékelt ingyenes válaszborítékban visszaküldheti. Várjuk a budaiak válaszait, véleményét! - írja Facebookon Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára arról, mit tervez a XII. kerület polgármesterével közösen.

Közös gondolkodásra és tervezésre hívja a budaiakat Fürjes Balázs
Fürjes Balázs államtitkár
Fotó: MH/Purger Tamás

Hozzáteszi, Pokorni Zoltánnal mindketten úgy gondolják: a budaiakat képviselő politikus előbb kérdezzen, utána szóljon. A budaiak pontosan tudják, mit akarnak, csak meg kell őket kérdezni.

Budáért és Budapestért dolgozni – számunkra a legszebb hivatás. De minden jó munka alapja a valódi együttműködés. Egymás meghallgatása, a másik véleményének megismerése, a közös megoldáskeresés. Csak akkor tudjuk jól teljesíteni feladatunkat, ha a budai polgárokkal együtt tárjuk fel a helyi gondokat, igényeket, feladatokat - írja a politikus.

Ezért a Budai Kérdések kérdőív megküldésével közös gondolkodásra és tervezésre hívjuk a budaiakat. Javaslataik összegzését ősszel bemutatjuk Buda polgárainak, a Budai Kérdések kitöltésének eredményét személyes és online fórumokon megvitatjuk velük - teszi hozzá Fürjes.

„Így lesz a kérdésekből és válaszokból cselekvési terv, azután pedig megvalósítás. Így születnek meg budai megoldások és így épül tovább a polgári Magyarország.”

A Budai Kérdések kérdőívet az elkövetkezendő napokban minden XII. kerületi és a választókerületünkben élő II. kerületi család megkapja a postaládájába. Kérem, olvassák el, töltsék ki, és küldjék vissza nekünk! - áll a bejegyzésben.

Június 30-ig várjuk a kitöltött kérdőíveket. Ezt követően feldolgozzuk a beérkezett válaszokat, hogy az ősz folyamán a budaiakkal közösen vitathassuk meg az eredményeket - tájékoztatta a lakosokat Fürjes Balázs.

Objektum doboz

Egy jó kávé mellett is Budáról esett szó

Pokorni Zoltánnal és Gundel Takács Gáborral a Budai Kérdésekről, a választókerületünk polgárainak megküldött kérdőívről beszélgettünk az Ízlelőben. Mi legyen a budai zölddel, hogyan szolgáljuk a budaiak egészségét, a családok biztonságát, csökkentsük vagy emeljük az adókat és a nyugdíjat? Min változtassunk és mi maradjon? Várjuk a budaiak véleményét, tervezzük meg közösen Buda jövőjét! - írta Fürjes Balázs egy később megosztott videójában.

Objektum doboz

Facebookon ismertette is a részleteket Fürjes Balázs arról, hogy milyen témákról mondhatják el véleményüket a Budai Kérdésekben.

Buda zöldje Buda tüdeje. Fontos, hogy a budaiak elmondják, hogyan őrizzük meg, gondozzuk és gyarapítsuk zöldterületeinket, hogyan segítsük kutyások és nem kutyások együtt élését, és mit tegyünk a városrészt fojtogató forgalommal.

A budaiak egészsége: új szakrendelők, a János Kórház megújítása és a járvány elleni védekezés lehetséges lépései – fontos kérdések, amelyekben nekünk az itt élők véleménye különösen fontos.

A családok biztonsága: itt arról kérdezzük a budaiakat, hogy mit gondolnak a családtámogatásokról, az egyszülős családok segítéséről, és hogy milyen további családbarát intézkedéseket támogatnának.

Újraindítás, munka, jövedelem: a kérdőív utolsó részében pedig két igazán húsbavágó kérdésről, az adókról és a nyugdíjakról van szó. Emelni vagy csökkenteni kellene a személyi jövedelemadót, akarnak-e a budaiak vagyonadót és védjük, emeljük-e a nyugdíjakat?

A kérdőíven 12 kérdésre várjuk a válaszokat, de természetesen van hely arra is, hogy egyéb fontos kérdésekben is megírják nekünk véleményüket - írja a politikus.

Kapcsolódó írásaink