Belföld

Újabb bizarr összefogás

Karácsony már nem fél Tóth Csaba ásójától

Karácsony Gergely azt a Tóth Csabát (MSZP) támogatja a Gyurcsány Ferenc-féle előválasztási színjátékon, aki korábban megfenyegette a családját – derült ki tegnap a főpolgármester által tartott zuglói sajtótájékoztatón.

Újabb bizarr összefogás
Szálljanak ki a kocsiból, és menjenek gyalog – üzente a főpolgármester a dugóban állóknak
Fotó: MH/Katona László

A DK által is támogatott Tóth riválisa, a Momentum-közeli Hadházy Ákos kiakadt a teszetosza városvezető kiállásán. „Az ásóval nem lehet kompromisszumot kötni, csupán megalkudni lehet vele. Csak azt nem érdemes, mert akkor az lesz, amit az ásó akar” – utalt közösségi oldalán arra a két éve kiszivárgott felvételre, amelyen Karácsony zuglói vezetőként arról beszél, hogy ha visszatér a kerületbe, akkor elássák.

Tóth Csaba maffiamódszereire többen utaltak korábban, 2018 óta százharmincmillió forinttal nőtt a megtakarításainak értéke, és jelentős ingatlanbirodalommal is bír. Karácsony a fentebb említett rendezvényen reagált az általa okozott budapesti dugókra vonatkozó kérdésre is, azt üzenve a kritikusoknak: „szálljanak ki a kocsiból, és menjenek gyalog”.

Arra, a lapunk által is felvetett problémára, miszerint miért kell egyszerre elindítani az összes fővárosi beruházást, cinikusan úgy felelt: a felújításokat a nyári szünet környékén szokták elvégezni, most is ezt teszik, a budapestiek türelmét pedig köszönik.

A baloldali városvezetés autós-üldöző gyakorlatát egyébiránt jelzi az is, hogy Karácsony főépítésze az Azonnali.hu-nak arról beszélt, „van arra szándék, hogy kellő előkészítés után a Rákóczi-Kossuth Lajos-tengelyről levegyünk egy-egy forgalmi sávot”. Erő Zoltán a Nagykörúton tavaly kialakított és azóta is káoszt okozó biciklisávokat taktikai urbanizmusnak nevezte, szerinte „ennek lényege, hogy nagyon egyszerű, nagyon olcsó eszközökkel tudunk átalakítani működéseket”.

Ugyanakkor a hazugságspirálba keveredő polgármester nyelvvizsgabotránya tovább duzzad: leleplezte magát. Keddi bejegyzésében megadott egy időpontot, amikor véleménye szerint megszerezte az államilag elismert, angol nyelvű nyelvvizsgáját, ám a hivatkozott időpontban a lektorátusi nyelvvizsgáját kapta meg. Márpedig a két nyelvvizsgatípus enyhén szólva sem azonos értékű: utóbbi csupán alapfoknak felel meg.

Kapcsolódó írásaink