Belföld

„Gyurcsány privatizációból és állami bankok hiteleiből gazdagodott”

Gyurcsány Ferenc DK-elnök privatizációból és állami bankoktól kapott hitelekből szerezte a vagyonát, most mégis az ő felesége beszél az összeférhetetlenségi szabályok szigorításáról - reagált Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője a DK európai parlamenti képviselőjének nyilatkozatára.

„Gyurcsány privatizációból és állami bankok hiteleiből gazdagodott”
Gyurcsány Ferencnek olyan állami bank adott hitelt, ahol Dobrev Klára édesanyja volt a bankelnök
Fotó: MH

Dobrev Klára (DK) pénteken azt ígérte: ha kormány alakíthat 2022-ben, újra elfogadtatja azt az összeférhetetlenségi törvényt, amelynek alapján a kormányfő, a miniszterek, az állami vezetők és családtagjaik nem részesülhetnek állami támogatásban, és nem indulhatnak közbeszerzéseken.

Nacsa Lőrinc válaszában kijelentette: a kormányoldal az elmúlt években szigorította az átláthatósági és összeférhetetlenségi szabályokat, és Európa egyik legszigorúbb közbeszerzési törvénye van hatályban Magyarországon.

Ezeket a módosításokat a baloldal rendszerint nem szavazta meg - mutatott rá -, most pedig annak a Gyurcsány Ferencnek a felesége beszél, aki privatizációból és állami bankoktól kapott hitelből szerezte a vagyonát.

Nacsa Lőrinc hozzátette: Gyurcsány Ferencnek olyan állami bank adott hitelt, ahol Dobrev Klára édesanyja volt a bankelnök. Miniszterelnöksége idején pedig Gyurcsány Ferenc kétszeresére emelte a villamos energia árát, miközben saját cégének olcsóbban adta az áramot - zárta szavait.

Kapcsolódó írásaink