Belföld

„Gyermekeink védelme az első”

Megkezdte munkáját a családjogi jogalkalmazás hatékonyságát erősítő munkacsoport, melynek célja, hogy az igazságszolgáltatás szereplői (bírák, ügyészek, ügyvédek, mediátorok és a hatóságok képviselőinek) részvételével tegyük emberségesebbé a családokat érintő jogviták rendezését - közölte az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán megosztott bejegyzésben. 

„Gyermekeink védelme az első”
A mai ülés nagyban épített a családjogi szakértői és civil munkacsoport által összeállított 170 oldalas javaslatcsomagra - írta Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Többek között szóba került a szülői felügyelet közös gyakorlásának kérdése, a váltott elhelyezés, a gyermek jogainak érvényesülése az ő életét is érintő eljárásokban, a gyermek képviseletének és meghallgatásának kérdése.

A munkacsoport már alakuló ülésén is érintette a szülő és gyermek közötti kapcsolattartás szabályozásával összefüggő témakört, a bíróságok és a gyámhatóságok közötti munkamegosztást.

Varga Judit felhívta a figyelmet, hogy közös felelősségünk, hogy minden gyermek egy egészséges és biztonságos környezetben nőjön fel! Az ülés nagyban épített a családjogi szakértői és civil munkacsoport által összeállított 170 oldalas javaslatcsomagra.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink