Belföld

Újabb milliárdok állnak Pikó András rendelkezésére

A tavalyi évről közel 5 milliárd forint pénzmaradványa van a baloldali városvezetésnek – derült ki a napokban. Az idén rekordösszegű, 28 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodhat a városvezetés, és mint emlékezetes, Pikó András 2019-ben 13 milliárd forintos plusszal vehette át Sára Botondtól az önkormányzati kasszát - írta meg a hirnyolc.hu. 

Újabb milliárdok állnak Pikó András rendelkezésére
Pikó András
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Szinte nem telik el úgy hét, hogy Pikó András, vagy a baloldali szivárványkoalíciójának valamelyik tagja ne harsogná tele a közösségi médiát vagy a balliberális sajtót azzal, hogy „Józsefvárosnak nincs pénze”, közben „kormányzati elvonásokat” emlegetve, „kivéreztetést” vizionálva -írta meg a portál. 

Közel ötmilliárd forintos pénzmaradványon ülnek Pikóék

A Pikó András által nemrégiben aláírt, tehát hitelesített tavalyi elszámolási dokumentum szerint 4,9 milliárd forint fel nem használt pénze van a baloldali városvezetésnek, az idei költségvetés pedig rekordmagas, 28 milliárd forintos – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Sára Botond.

Pikó egyébként azt is hangoztatta korábban, hogy ő és baloldali csapata „valódi tartalékok” nélkül vették át Józsefváros vezetését. Ehhez képest a 2019-es évről 2,6 milliárd forintos maradványpénzzel gazdálkodhatott 2020-ban az önkormányzat, Pikó tanácsadója pedig igyekezett letagadni, hogy 13 milliárd forinttal vették át az önkormányzatot az előző, polgári városvezetéstől.

Nem mintha másra számítottam volna, de ismét bebizonyosodott, hogy a baloldal hazudik, becsapja az embereket – írta a Józsefvárosi Fidesz alelnöke, hozzátéve: Józsefvárosnak igenis van pénze, csak spórolnak a józsefvárosiakon, hiába minden hazug és félrevezető kommunikáció, a számok nem hazudnak.

Mindeközben az utcák koszosak, nemet mondtak a társasházak felújítására, a jelek szerint idén sem szervezik meg a nyári gyermektáboroztatást - emelte ki a hirnyolc.hu. Az idei költségvetésben pedig nem támogatják a korábbi mértékben a rendőrség munkáját sem, megszüntették a polgárőrség támogatását is. De bezáratták a Józsefvárosi Galériát, a Zászlómúzeumot, a H13 Vállalkozásfejlesztési Központot is, embereket küldtek el az önkormányzat egy cégétől, és a Józsefvárosi Cigányzenekart is leépítették.

Kapcsolódó írásaink