Belföld

Aki ma regisztrál, holnap oltakozhat

Az unió élmezőnyében

Kedden meghalt 13 beteg, és újabb 275 állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, az aktív fertőzöttek száma 69 835, kórházban 837 főt ápolnak, közülük 90-en vannak lélegeztetőgépen – tájékoztatott a hivatalos kormányzati portál.

Aki ma regisztrál, holnap oltakozhat
Fotó: MTI/Mészáros János

A Koronavirus.gov.hu szerint eddig 5 206 951 embert oltottak be, míg 3 694 602-en már a második adag vakcinát is megkapták. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a Vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényesen regisztráltak pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon, akár már másnapra is.

Az online időpontfoglalóban jelenleg Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik, valamint bizonyos oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás érhető el – közölték. Az érvényes regisztrációval rendelkező, még be nem oltott 16–18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást.

A regisztráltak száma 5 248 000, és 91 százalékuk már meg is kapta az oltást. Hangsúlyozták, Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. Jelezték, hogy mobiltelefonra ingyenesen letölthető a védőoltást igazoló alkalmazás a védettségi igazolvány kiváltásához.

Kapcsolódó írásaink

Messze a nyitás Nyugaton

ĀOlaszországban továbbra is érvényben van az éjszakai kijárási tilalom, sokfelé a régiók közötti mozgást is korlátozzák – Hollandiában gyenge az átoltottság