Belföld

Meghátrált a gyalogosellenes DK-s Niedermüller Péter

Niedermüller Péter, Erzsébetváros gyurcsányista polgármestere a rendkívüli jogrendet kihasználva – testületi döntés nélkül – több kerületi utcában szűkíteni akarta a járdát, hogy az autósok könnyebben parkolhassanak. A Niedermüller Péter által aláírt önkormányzati rendelet a trolik akadálytalan közlekedésével indokolja az intézkedést.

Meghátrált a gyalogosellenes DK-s Niedermüller Péter
Niedermüller Péter
Fotó: MH

Kispál Tibor alpolgármester a kerületi lapban azt nyilatkozta, csúcsidőben nagyon lassan haladnak a trolik, ráadásul nem férnek el a szabálytalanul parkoló autók miatt. Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ igazgatója közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a határozatra, egyben megjegyezte, hogy miközben minden európai nagyváros gyalogosbarátabbá, kerékpárosbarátabbá és zöldebbé igyekszik tenni a belvárosát, nálunk a járdára festi a Budapest Közlekedési Központ és Erzsébetváros önkormányzata a parkolókat a Dohány, a Wesselényi és a Nefelejcs utcában is.

A hatalmas közfelháborodás hatására Niedermüller Péter meghátrált, a polgármesteri határozatot hatályon kívül helyezte, és egyeztetést kezdeményezett a BKK-val, a Budapest Közúttal és a lakossággal a megoldás érdekében.