Belföld

Folytatódik Niedermüllerék kulturális ámokfutása

Róth Miksa Emlékház

Niedermüller pont úgy tesz, mint az általa folyamatosan bírált Fidesz, példátlan módon egy ember kezébe adva az összes kerületi kulturális intézmény feletti hatalmat, túlcentralizálva – jelentette ki az Indexnek nyilatkozva Fényi Tibor, aki 2020 tavaszáig volt az erzsébetvárosi Róth Miksa Emlékház igazgatója.

Folytatódik Niedermüllerék kulturális ámokfutása
Fotó: MH/Purger Tamás

Hozzátette: két évtizeden át vezette a múzeumot, és a DK-s Niedermüller Péter regnálása alatt szüntették meg pozícióját. A portál megkereste a VII. kerületi önkormányzatot, ahol azzal indokolták Fényi elbocsájtását, hogy a férfi elérte a nyugdíjkorhatárt, és egyébként sincs művészettörténész diplomája. A történész végzettséggel rendelkező Fényi azonban maga alapította és igazgatta a kiállítóteret.

Niedermüllerék az Indexnek azt állították: Fényi Tibornak felajánlottak egy szaktanácsadói pozíciót, de a történész azt nem fogadta el. Fényi azonban ezt cáfolta. Niedermüllerék nem először borzolják a kedélyeket Erzsébetvárosban. Tavaly januárban még tüntetés is volt a polgármester ellen, miután „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény heteroszexuálisokat. Kiderült az is, hogy egy kerületi DK-s politikus titkos bitcoinbányászatot folytatott, idén pedig a 100 Tagú Cigányzenekart rakták ki próbahelyéről.

Kapcsolódó írásaink

Iroda a maffiahálózatnak

Ā„Niedermüller látszatpolgármester, aki teljesíti a keresztapa Gyurcsány Ferenc és a magyar költségvetést a vádirat szerint több mint hatmilliárd forinttal megcsapoló Czeglédy parancsait”