Belföld

Volner János: Niedermüller külföldi befektetőknek játssza át az erzsébetvárosiak pénzét

Niedermüller Péter, a VII. kerület baloldali polgármestere azért szüntet meg parkolóhelyeket, hogy külföldi befektetőknek játssza át az erzsébetvárosiak pénzét - jelentette ki a Volner Párt elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Volner János: Niedermüller külföldi befektetőknek játssza át az erzsébetvárosiak pénzét
Volner János
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Volner János úgy vélekedett, hogy a parkolók felszámolásának elsődleges haszonélvezője egy a kerületben parkolóházakat üzemeltető ausztrál cég, amelynek évente 1,5 milliárd forint bevétele származik ebből a tevékenységből.

Az intézkedés eredménye az, hogy az erzsébetvárosiak kénytelenek igénybe venni a parkolóházak szolgáltatásait, amelyekben egy óra parkolás 600 forint - tette hozzá a politikus.

Azt mondta: a polgármester több mint 120 parkolóhelyet szüntetett meg Belső-Erzsébetvárosban, más parkolóhelyeket pedig a behajtás korlátozásával tett elérhetetlenné. Ugyanakkor a CAre Park elnevezésű ausztrál cég több parkolóházat üzemeltet a területen; ezek csupán 12 órás foglaltsággal számolva naponta 4,1 millió forintot, havonta 123 millió forintot, éves szinten pedig 1,476 milliárd forintos bevételt termelnek - fűzte hozzá.

"Teljesen egyértelműen bebizonyítható tehát, hogy Niedermüller Péter parkolást érintő rendelkezései (...) a külföldi magáncégek érdekét szolgálták, miközben a helyben élő lakosságot és a budapestieket sújtották". Ez azt jelenti, "hogy pont a baloldali polgármesterek pumpálják át a külföldi tulajdonosok zsebébe (...) a helyben élő budapesti polgárok pénzét" - fogalmazott a politikus, aki a következő napokban újabb "leleplezéseket" ígért az ügyben.

Volner János kérdésre válaszolva közölte: nem kapott még választ a Gazdasági Versenyhivataltól a Volner Párt azon beadványára, amelyben kérte a főváros által kötött, a Lánchíd felújítására vonatkozó szerződés felülvizsgálatát. Szerinte Karácsony Gergely főpolgármester "pofátlanul hazudik" amikor azt állítja, hogy a korábbiakhoz képest 8 milliárd forinttal olcsóbb a híd felújítása, hiszen fehéren-feketén látszik, hogy 5 milliárd forinttal drágább.

Kapcsolódó írásaink