Belföld

Biztosítottak a források a haderőfejlesztés folytatására

A 2022-es költségvetésben biztosítottak a források a haderőfejlesztés folytatására - emelte ki a honvédelmi miniszter hétfőn a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Biztosítottak a források a haderőfejlesztés folytatására
Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédet mond a honvédség rendkívüli állománygyűlésén a székesfehérvári Alba Regia laktanyában
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Benkő Tibor úgy fogalmazott: „erős Magyarország nem létezhet erős honvédség nélkül, amely mindenkor kész és képes garantálni hazánk, honfitársaink és szeretteink biztonságát”.

Ezért 2022-ben folytatódik a haderőfejlesztés - mondta a miniszter, aki úgy értékelt: „történelmi pillanathoz érkezünk, hiszen a haza védelmére fordítható összeg jövőre átlépi a soha nem látott, 1000 milliárd forintot”.

Objektum doboz

Benkő Tibor elmondta: ennek a költségvetési támogatásnak csaknem felét fejlesztésekre és beruházásokra fordítják, amelynek középpontjában a hazája iránt elkötelezett katona áll. A cél, hogy „ezt a magasztos hivatást minél több fiatal vállalja”, és minél több önkéntes tartalékos legyen. Továbbá a haditechnikai eszközök beszerzésén és a honvédség létszámának bővítésén túl korszerűsítik, komfortosabbá teszik a katonák elhelyezését is - fűzte hozzá.

Kitért arra is, hogy segítik a magyar hadiipar újjáélesztését, amely nem csak a biztonságot növeli, de munkahelyeket is teremt. „Tesszük mindezt azért, hogy a Magyar Honvédség mindig, minden körülmények között garantálni tudja hazánk és a magyar emberek biztonságát” - jelentette ki Benkő Tibor.

Kapcsolódó írásaink