Belföld

A kamuvideós Korózs Lajos tévedhetetlen erkölcsi iránytűjét méltatta az MSZP

A „hiteles” jelölt az előválasztáson

A kamuvideós Korózs Lajos is elindul a Gyurcsány-showban. Tóth Bertalan MSZP-társelnök jelentette be a minap a közösségi oldalán, hogy az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke – a Karácsony Gergely és Szabó Tímea-féle Párbeszéd támogatásával – Heves megye 3. számú választókörzetében méretteti meg magát az előválasztáson.

A kamuvideós Korózs Lajos tévedhetetlen erkölcsi iránytűjét méltatta az MSZP
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Kiélezett versenyre itt sem lehet számítani, mivel a botránypolitikussal szemben a DK nem egy elsővonalú politikust indít Basa Zoltán személyében, a Momentum pedig nem bír komoly beágyazottsággal a körzetben. A társelnök szerint képviselőtársa „tévedhetetlen erkölcsi iránytűje az érdekvédelem, felkarolja a szegényeket, az elesetteket, a rászorulókat”, sőt körömszakadtáig harcol értük.

Csakhogy Tóth – érthető okokból – arról nem ejtett szót a Korózst tömjénező bejegyzésében, hogy az MSZP szakpolitikusa az elmúlt években botrányt botrányra halmozott, a koronavírus-járvány alatt valótlan tartalmú videót készített Németh Athina álmentőssel. A politikus források ellenőrzése nélkül, széles körben terjesztette az álhíreket, a hölgyre egyébként Szabó Tímea is hivatkozott.

Korózs ugyancsak a pandémia első hulláma idején egy olyan – később eltávolított – statisztikát is megosztott közösségi oldalán, amelyben alapvető módszertani hibákat nem ismert fel, és volt alkalom, amikor téves oltási adatokat olvasott fel a népjóléti bizottság ülésén.

Kapcsolódó írásaink