Belföld

Újra színpadon a botrányhalmozó Korózs Lajos

Fidesz–KDNP: A Gyurcsány Ferenc-vezette oltásellenes ellenzéket nem a tények, hanem a politikai céljaik érdeklik

Sem a Fidesz, sem a KDNP nem vett részt az Országgyűlés népjóléti bizottságának tegnapi ülésén, miután az oltásellenes baloldal még mindig nem vonta vissza oltásellenes javaslatait.

Újra színpadon a botrányhalmozó Korózs Lajos
Az álvideós Korózs Lajosnak most a vakcinaadatok ismertetésével gyűlt meg a baja
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Többek között betiltották volna azokat a keleti vakcinákat, amelyek nélkül Magyarország ma egyáltalán nem állhatna Európa élmezőnyében a vakcináció vonatkozásában. A kormánypártok tegnapi közleményükben kifejtették: az egyik oltásellenes parlamenti javaslatot az elsők között jegyzi az a szocialista Korózs Lajos, aki a koronavírus-járvány első hullámában a mentőket lejárató kamuvideót készített, valamint halálozási statisztikát hamisított – minden következmény nélkül. A Gyurcsány Ferenc-vezette ellenzéket nem a tények, hanem a saját politikai céljaik érdeklik – tették hozzá.

Hogy az MSZP-s Korózs hozzáállása mit sem változott, jól mutatja, hogy még a testület tegnapi ülésén is téves oltási adatokat olvasott fel a baloldali képviselőknek, holott ezen számok mindenki számára nyilvánosak a Koronavirus.gov.hu oldalon.

Közismert, hogy a bizottság szocialista elnöke nem először okoz botrányt a hazai közéletben. Korózs Lajos 2012-ben a rokkantság felülvizsgálatával kapcsolatos kormányzati lépést az auschwitzi koncentrációs tábor hírhedt náci orvosáról Mengele-tervnek nevezte el, ami még a Mazsihisznál is kiverte a biztosítékot. Később a teljes magyar társadalmat a náci Németországhoz hasonlította. A pandémia berobbanásakor pedig attól sem riadt vissza, hogy valótlan tartalmú videót készítsen egy Németh Athina nevű személlyel.

A politikus források ellenőrzése nélkül, széles körben terjesztette az álhíreket, a hölgyre egyébként Szabó Tímea párbeszédes országgyűlési képviselő is hivatkozott. Korózs ugyancsak a pandémia első hulláma idején egy olyan – később eltávolított – statisztikát is megosztott közösségi oldalán, amiben alapvető módszertani hibákat nem ismert fel. A kormánypártok épp ezért kezdeményezték, mondjon le a népjóléti testület éléről, aminek a szocialista képviselő a mai napig nem tett eleget.

Kapcsolódó írásaink